Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dramatičan kraj

Derbi velikih promašaja: Hajduku bod na Maksimiru, Kalinić briljirao

Dinamo i Hajduk odigrali su 0:0 u derbiju na Maksimiru.

Novi trener Modrih Ivajlo Petev imao je debi na klupi baš u derbiju. U utakmici 11. kola Prve HNL Dinamo i Hajduk pred oko osam tisuća gledatelja odigrali su 0:0 na kišnom Maksimiru. Iako je završio bez pogodaka, derbi je bio zanimljiv, a svakoj je momčadi pripalo po poluvrijeme.

Dinamo je bio bolji u prvih 45 minuta kada je imao nekoliko vrlo dobrih prilika za vodstvo, u prvih pola sata najopasniji igrač za Hajdukov gol bio je kapetan Domagoj Antolić, da bi u samoj završnici veliku šansu imao Junior Fernandes.

Antolić propustio nekoliko šansi

Antolić je četiri-pet puta pucao s ruba kaznenog prostora, a dva najbolja udarca izveo je u 30., odnosno 35. minuti. U prvoj situaciji Machado je odlično prošao kroz sredinu i dodao Antoliću no njegov udarac sa 15-ak metara iskosa s desne strane uspio je obraniti Lovre Kalinić, dok je u drugoj do Antolić ponovno dobio loptu od Machada, potom se okrenuo i snažno zapucao sa 14 metara iskosa s lijeve strane, a lopta se odbila od prečke. U nastavku akcije lopta je ponovno došla do Antolića koji je promašio vrata.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Soudani je lijepo centrirao, Fernandes je bio najviši u skoku, no njegov je udarac glavom s pet metara bravurozno obranio Kalinić. Fernandes je i na početku nastavka dobro pucao glavom nakon kornera u 53. minuti, no taj je pokušaj zaustavila vratnica.

Dvije minute potom prvu veliku priliku za Hajduk imao je Hamza Barry, koji je ušao na poluvremenu, ali njegov udarac sa 10-ak metara odlično je zaustavio Livaković.

Nevjerojatan promašaj Jeffersona i čudesni Kalinić

Priliku utakmice Hajduk je imao u 78. minuti, udarac Memolle s 30-ak metara zapeo je u bloku, a lopta je potom pala pred Jeffersona koji je pucao točno s bijele točke, ali je za malo promašio vrata.

Doslovno u posljednjoj sekundi utakmice Dinamo je mogao postići pobjednički pogodak, Antolić je projurio po desnom krilu i pronašao Henriqueza, no njegov udarac sa šest metara sjajno je zaustavio igrač utakmice Kalinić.

Drugi je ovo derbi između Dinama i Hajduka u ovoj sezoni, a u prvom je u Splitu zagrebački sastav nanio jedan od najtežih poraza splitskim 'bilima'. Bilo je 4:0, ali tada je Dinamo iz sredine terena pokretao Marko Rog, čovjek koji je nedugo nakon toga potpisao ugovor s Napolijem.

Modri u blagoj krizi, Hajduk u pozitivnom nizu

Dinamo je u posljednjih sedam utakmica pobijedio samo Lokomotivu i niželigaša Veli vrh u Kupu. Teške poraze upisao je protiv Lyona (3:0), Rijeke (5:2) i Juventusa (4:0), kao i neočekivani domaći poraz u prvenstvu od Osijeka (1:0).

Hajduk je pak na nizu od sedam utakmica bez poraza (pet pobjeda i dva remija). Posljednji je put poražen također u Splitu kada je Rijeka slavila s 4:2. U posljednja dva prvenstva ogleda momčad Marijana Pušnika zabila je kombinirano čak 10 pogodaka Slaven Belupu (4) i Cibaliji (6), a pritom je primila samo jedan.

U 76 susreta u HNL-u koliko su odigrali dosada Dinamo je upisao 35 pobjeda, Hajduk 22, dok je 20 susreta završilo bez pogodaka.

Ovakvim raspletom Dinamo je ostao treći na ljestvici sa 23 boda, a Hajduk četvrti sa 21. Vodeća Rijeka ima 29 bodova, dok je Osijek ostao drugi sa 24.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider