Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ususret velikom derbiju

Mamić: Hajduku ova situacija puno više odgovara jer se hrani sukobima

U subotu popodne na rasporedu je najveći hrvatski nogometni derbi, dan prije utakmice pred novinare je izašao trener Dinama Zoran Mamić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki derbi Dinamo - Hajduk je pred vratima. 'Modri' dočekuju Splićane na drugom mjestu i ukoliko žele nastaviti lov za Rijekom, moraju u subotu doći do pobjede.

''S veseljem čekamo utakmicu. Vjerujemo da će atmosfera biti dobra, pravo navijanje i dobar nogomet te naravno očekujemo pobjedu Dinama. Respektiramo Hajduk, ali svjesni smo svoje kvalitete i želimo ta tri boda'', rekao je dan uoči derbija Zoran Mamić za Dinamovu službenu stranicu.

Dinamo je ove sezone već dva puta igrao protiv Hajduka. I obje utakmice završile su bez pobjednika.

''Moramo biti oprezni i ne dozvoliti im da njihova mladost i kvaliteta dođu do izražaja. U Splitu smo jako dobro otvorili, ali onda su oni u nastavku kontrolirali igru, iako bez pravih prilika. Imaju oni svoju kvalitetu, podršku navijača i neopterećenost'', objasnio je trener Dinama.

'Treba biti svjestan da je Dinamo najbolji u Hrvatskoj'

'Modri' su favoriti. Pobjeda im je od velike važnosti i sve osim toga bilo bi iznenađenje Hajduka, koji inače ove sezone vrlo dobro stoji u prvenstvu.

''Treba biti svjestan da je Dinamo najbolji u Hrvatskoj, ali svejedno imamo jako puno mladih igrača koji su skloni oscilacijama. Hajduk je organiziran, a igrači poštuju i izvršavaju zahtjeve trenera'', izjavio je strateg 'modrih'.

Ni ovaj put derbi nije mogao proći bez niskih udaraca i međusobnih optuživanja.

''Svugdje u svijetu se stvaraju tenzije prije derbija. Sigurno bi sve to moglo biti na kulturnijem nivou. O nekakvim incidentima ni ne razmišljam. Ponekad ima udaraca ispod pojasa, ali tako je svugdje. Naravno da takva situacija puno više odgovara hajduku jer se hrani sukobima'', rekao je Zoran Mamić.

Najzanimljivija utakmica 19. kola Prve HNL, derbi između Dinama i Hajduka, bit će odigran u subotu na stadionu Maksimir, s početkom u 15 sati, a glavni sudac dvoboja je Ante Vučemilović iz Osijeka.

Tko će slaviti u derbiju na Maksimiru?

Ukupno glasova:



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider