Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Modri' ga dugo pratili

Dinamo doveo novo pojačanje: 'Odmah sam rekao - želim u Zagreb!'

Dinamo je doveo prvo pojačanje u 2015. godini, rumunjski reprezentativac Alexandru Matel (25) potpisao je ugovor na 4,5 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Matel je desni branič, došao je iz Astre i pojačat će 'modru' obranu, a nakon potpisa ugovora djelovao je iznimno sretno.

"Jako sam sretan što dolazim u Dinamo o kojem znam puno i sve što sam čuo su bile samo riječi hvale. Nakon nekoliko godina u Astri osjetio sam kako je vrijeme za iskorak i kada sam saznao za interes Dinama nisam uopće dvojio i odmah sam rekao: želim u Zagreb. Dinamo je veliki klub, stalno osvaja trofeje i svake godine igra europska natjecanja i nadam se da ću pomoći svom novom klubu u ostvarivanju što boljih rezultata", rekao je Matel za klupsku stranicu.

Rumunjski nogometaš imao je pauzu jer nije igrao ove sezone.

"Kada sam odlučio da neću potpisati novi ugovor i da želim otići u Dinamo, u klubu su rekli da neću igrati. Upravo iz tog razloga sam sretan što se moj dolazak u Zagreb ostvario već na zimu, a nisam morao čekati istek ugovora na ljeto. Cijelo vrijeme sam trenirao i spreman sam, ali naravno da kada se ne igraju utakmice ipak to nedostaje. Vjerujem da ću se brzo pripremiti, uhvatiti ritam i doći na željenu razinu."

Trener Dinama Zoran Mamić tako je dobio značajno pojačanje, a i on je djelovao zadovoljno.

"Dugo smo ga pratili i kada smo se odlučili za njega nije bilo pitanje 'hoćemo li ga dovesti' nego "kada će to biti". Zadovoljan sam što je klub uspio riješiti da to bude već na zimu kako bi nam Alexandru pomogao već u ovoj sezoni i što se bolje pripremio za iduću."

Matel je za reprezentaciju Rumunjske debitirao s 22 godine, a dosad je skupio 13 nastupa. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 1,5 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider