Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transfer na pomolu

Dinamo dobiva veliko pojačanje: 'Šifo' sve dogovorio s Mamićem!

Hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld blizu je potpisa ugovora sa zagrebačkim Dinamom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gordon Schildenfeld pred vratima je zagrebačkog Dinama, moglo bi se reći na metar od vrata. Prema našim saznanjima "Šifo" je usmeno sve dogovorio sa Zdravkom Mamićem. Još uvijek se ne zna točno kada bi trebao staviti autogram, ali kako saznajemo neće se dugo čekati.

Uvijek je moguće da se transfer izjalovi u zadnji trenutak, jer Dinamo nije jedini interesent, ali sve govori da teško može doći do novog preokreta. Iz naših izvora saznajemo da je stoper Dinama iz Moskve na posudbi u Panathinaikosu prihvatio Mamićevu ponudu od oko 550.000 eura bruto godišnje plaće. Nismo uspjeli saznati na koliko godina će biti ugovor, ali jasno je da neće biti manji od dvije godine.
U polemičkom okršaju dvojice braće, Zdravka i Zorana Mamića, pobjedu je odnio stariji, iskusniji ali i moćniji, Zdravko. Njegova je ipak zadnja. Podsjećamo kako je trener Dinama ne tako davno kazao da "Šifo" nije na njegovoj listi želja i na taj se način javno konfrontirao sa izvršnim predsjednikom, odnosno svojim starijim bratom.

'Šifo' će biti veliko pojačanje

U tom trenutku činilo se da od transfera neće biti ništa, no nekoliko tjedana kasnije situacija se očito stubokom promijenilo. Ni dan danas nije sasvim jasno zbog čega se Zoran usprotivio tom transferu kada je jasno da je "Šifo" doista veliko pojačanje, i to na mjestu gdje je Dinamo najtanji? Osim toga, neće biti preskup, a niti najplaćeniji igrač Dinama. Dolazak hrvatskog reprezentativca, naravno, ne jamči Dinamu plasman u Ligu prvaka, ali s njim u momčadi  "modri" su zasigurno bliži "raju" i milijunima.

"Šifo" je u naponu snage, ne dolazi kao isluženi gastarbajter, već kao igrač u top formi, moglo bi se čak reći u formi života. Imao je odličnu sezonu u Panathinaikosu, vratio se u hrvatsku reprezentaciju, povratak je začinio golom protiv Norveške, a što je za Dinamo možda i najvažnije, dolazi kao potpuno slobodan igrač. "Šifu" na ljeto istječe ugovor pa Dinamo ne mora platiti odštetu. Poznaje prilike i odnose u Maksimiru, već je nosio „modri“ dres, 2007. došao je u Dinamu iz Šibenika, a već sljedeće sezone odlazi u Besiktas, gdje se iz raznih razloga nije snašao. Proigrao je u Sturmu iz Graza, a vrhunsku formu dosegnuo je u Eintrachtu iz Frankfurta. Igre u Eintrachtu i hrvatskoj reprezentaciji osigurali su mu bogat transfer u moskovski Dinamo. Međutim, tamo je odigrao samo nekoliko utakmica pa otišao na posudbu, prvo u PAOK, a potom u Panathinaikos.

Zašto se vraća u Dinamo?

"Šifo" je za Dinamo kao milijunski dobitak na lutriji. Je li Dinamo sličan zgoditak za "Šifa"? Teško pitanje. S obzirom na sve navedeno, zacijelo je mogao naći znatno lukrativniji angažman u nekom inozemnom klubu. Mogao je ostati i u Panathinaikosu gdje je zarađuje dvostruko više no što će dobiti u Dinamu. Šifo je imao „penal“, loptu na „kreču“, situaciju kakvu će teško više dobiti.

U dobrim godinama, u odličnoj formi, reprezentativac Hrvatske koja je pred plasmanom na Euro, vjerojatno će igrati protiv Italije u sljedećem kolu kvalifikacija i uz sve to ima je odriješene ruke što se tiče ugovora i odštete, a zna se da inozemni klubovi takvu pogodnost nagrađuju s dodatnim bonusom na plaću. No, "Šifo" je ipak izabrao povratak u Zagreb. Kaže da je primarni razlog obitelj, a golica ga i mogući nastup u Ligi prvaka. Život u domovini, u Zagrebu, na tri sata od Šibenika i plavog Jadrana s pola milijuna eura godišnje plaće i nije tako loš, zar ne? Ma tko to može platiti!

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider