Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jaki su rumunji

Dinamo dobio teškog protivnika: 'Imaju Mutua, razbili su Viktoriju'

Zagrebački Dinamo u play-offu Europske lige igrat će protiv rumunjskog Petrolula iz Ploieștija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je bio nositelj, Dinamo nije dobio lakog protivnika u ždrijebu play-offa Europske lige. Rumunjski Petrolul ambiciozan je klub koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu rumunjske lige.

Ždrijeb Europske lige: Dinamo u Rumunjsku, Hajduk u Ukrajinu, Rijeci se posrećilo!

Najveće upozorenje za Modre je prošlo pretkolo u kojem je su pregazili Viktoriju Plzen koja je prošle godine igrala Ligu prvaka. U Rumunjskoj su Česi izvukli 1:1, ali su onda teško stradali na svom terenu s čak 4.1. Treba reći kako je dva pogotka u tim utakmicama postigao kapetan kluba Adrian Mutu koji ima 35 godina.

''Imamo veliki respekt prema protivniku. Oni su druga, treća momčad u Rumunjskoj. Imaju Mutaa i dobili su Viktoriju Plzen što dovoljno govori o njihovoj snazi'', rekao je Zoran Mamić na press konferenciji u Dinamu.

Na pripremama je u prijateljskoj utakmici Petrolul pobijedio Dinamo u Murskoj Soboti.

''Igrali smo protiv njih na pripremama i tu smo utakmicu izgubili. No, drugo su pripreme, a drugo natjecateljska utakmica.''

''Moramo se dobro pripremiti, mogući su i neki dolasci, ali ne i odlasci iz kluba prije tih utakmica'', poručio je Mamić i čestitao svim hrvatskim klubovima na prolasku.

Momčad internacionalaca

Petrolul je ekipa sastavljena od brojinih stranaca. Na vratima je iskusni Brazilac Peçanha, u obrani su Portugalac Geraldo Alves, Francuz Jean-Alain Fanchone koji je stigao iz Udinesea, Brazilac Gerson Guimarães i Haićanin Jean Sony Alcénat.

U razbijanju Viktorije ovog četvrtka u prvoj su ekipi bili još Španjolac Pablo, Rumunj Ovidiu Hoban, Portugalac Filipe Teixeira, Nizozemac Gevaro Nepomuceno dok su prema naprijed igrali izraelski napadač Toto Tamuz i kapetan Adrian Mutu.

Neka se ponovi davna povijest, u sezoni 1967/1968. nogometaši Dinama eliminirali su Rumunje u 1. kolu Kupa Uefe. Tada je je u prvoj utakmici Dinamo u Maksimiru pobijedio 5-0, a strijelci su bili Hrvoje Jukić (51, 65), Ivica Kiš (57, 59) i Slaven Zambata (77). U uzvratu su poraženi 0-2.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider