Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar ivice mede

Dinamo čeka ždrijeb: Mnogi bi htjeli Messija, ali UEFA je promijenila sustav

Mnogi bi odmah potpisali da na Maksimir stignu Real, Barcelona ili Bayern, trenutačno tri najatraktivnije momčadi Europe i svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I nebo je zaplakalo, valjda od sreće, Dinamo je peti put u svojoj povijesti izborio plasman u najelitnije klupsko nogometno natjecanje na svijetu.

Dinamo je prema očekivanjima bez većih problema prošao albanski Skenderbeu i sada s nestrpljenjem čeka ždrijeb skupina Lige prvaka. Mnogi bi odmah potpisali da na Maksimir stignu Real, Barcelona ili Bayern, trenutačno tri najatraktivnije momčadi Europe i svijeta. Real i Bayern već su gostovali u Zagrebu, Bavarci doduše u prijateljskoj utakmici, pa bi možda većina najradije potpisala dolazak Barcelone i Lionela Messija.

Mamić trlja ruke, Dinamu od UEFA-e stiže pravo bogatstvo: Evo točno koliko i zašto

FOTO Liga prvaka se vraća na Maksimir: Dinamo pregazio Albance i s igračem manje!

Mamić otkrio koga bi volio izvući u skupini Lige prvaka

Sustav natjecanja ove je sezone ponešto modificiran. Među nositeljima su samo prvaci svojih država, tako da je moguće da Dinamo iz „prvog šešira“ izvuče Zenit ili PSV, za koje se ne može reći da spadaju u velikane, barem posljednjih godina. U drugom može dobiti, recimo, Bayer Leverkusen ili Porto, u trećem Sporting Lisabon ili Olympiacos.

Dinamo bi u takvoj ili sličnoj skupini možda mogao nešto napraviti, nećemo reći da bi mogao proći dalje, ali mogao bi osvojiti koji bod i možda se dokopati trećeg mjesta, koje osigurava nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

No, moguća je i ova skupina, zacijelo puno atraktivnija, ali i nemjerljivo zahtjevnija: Barcelona, Manchester City i Šahtar. Tu bi svaki bod pa i gol bio premija. Možemo samo zamisliti kako bi Dinamo prošao na Camp Nou ili Etihadu.

Pitanje je što je bolje: dobiti velikane ili nešto manje klubove?

Neki će reći da je Dinamu s rezultatskog stajališta svejedno, jer će ionako izgubiti sve utakmice, tako da je možda najbolje da dobije što atraktivnije suparnike koji će napuniti Maksimir i donijeti atrakciju. Ako nas pitate, ne bismo imali ništa protiv ponovnog gostovanja Reala i Ronalda ili Messijeva debija na Maksimiru.

Kako god, čelnici Dinama mogu zadovoljno trljati ruke, u blagajnu će kapnuti najmanje 14-15 milijuna eura. To je novac koji osigurava mirnu sezonu i razmišljanje o novim pojačanjima. Nema naznaka da će Dinamo do kraja prijelaznog roka prodati nekog od ključnih igrača, no možda će pokušati dovesti novo pojačanje.

Ako se ne radi o istinskom pojačanju, nema ni smisla dovoditi samo da se dovede. Moralo bi to neko poznato ime, igrač za kojeg će navijači na prvu reći da je pojačanje. Jasno, do takvih je igrača teško doći, ali Dinamo sada ima prilično jake karte u rukama. Nastup u Ligi prvaka sasvim je solidan argument i sočan mamac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider