Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
loša forma Pjace

Mamić uoči 'Bayerna B': Nije mi jasno zašto ne smijem pričati s bratom

Dinamo dočekuje Bayern u posljednje,. 6. kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zoran Mamić izašao je pred novinare uoči utakmice Dinamo – Bayern (srijeda 20.45).

''Privilegija je igrati u Ligi prvaka i to protiv jednog od najmoćnijih protivnika'', rekao je na konferenciji za novinare trener Modrih..

"Izvukli smo neke pouke iz prve utakmice u Muenchenu gdje smo im poklonili tri gola, ali da nisu dali iz tih prigoda, dali bi iz drugih", kazao je Mamić koji nije želio komentirati informaciju da će Pep Guardiola zato što je već osigurao prvo mjesto u skupini i zato štio ima puno povrijeđenih igrača u Zagrebu vjerojatno igrati s drugom momčadi.

"Što znači druga momčad u Bayernovom slučaju, kada je i njihov 25. nogometaš na svjetskom nivou i može igrati u bilo kojoj drugoj momčadi", zaključio je Mamić.

Ovogodišnji novak i Ligi prvaka i sve bolji prvotimac Dinama Marko Rog svjestan je težine utakmice.

"U utakmicu ćemo ući maksimalno koncentrirani i vjerujem da se možemo suprotstaviti Bayernu", rekao je Rog naglašavajući da mu je trebalo vremena da se navikne na sustav igre Dinama koji je drugačiji od onoga kojeg igra RK Split.

Loša forma Pjace

Trener Dinama nije želio reći hoće li talentirani veznik Ante Ćorić nastupiti od početka utakmice kao ni hoće li u prvoj postavi biti napadač Marko Pjaca.

"Ante Ćorić je uvijek tu i njegovim ulaskom na utakmicu protiv Hajduka dobili smo agresiju i on je u mnogome zaslužan za našu pobjedu. Što se Marka Pjace tiče, on je upao u krizu i nadam se da će što prije iz nje izaći jer se radi o izuzetno talentiranom nogometašu".

Konferencija nije mogla proći bez pitanja o puštanju na slobodu izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića.

"Stvarno ne mogu komentirati dok ne vidim rješenje žalbenog vijeća, ali mi nije jasna odluka po kojoj ne smijem razgovarati s bratom niti vidjeti nećaka", kazao je Zoran Mamić, napomenuvši da je za Zdravka prikupljena jamčevina i to u nekretninama i u gotovini, a "Zdravko će odlučiti koja će se od te dvije jamčevine aktivirati".

"Naravno da klub ne može funkcionirati jednako sa Zdravkom ili bez njega, ali za sada sve držimo pod kontrolom", kazao je mlađi brat Mamić.

Glasnogovornica Sandra Špičić rekla je da su navijači Bayerna rezervirali 4.000 karata, a da je do sada prodano 16.000 karata navijačima Dinama.

Utakmica između Dinama i Bayerna igra se sutra u 20.45 sati na stadionu Maksimir dok će se u 14.00 sati na terenu Hitrec-Kacijan odigrati utakmica juniorskih momčadi Dinama i Bayerna. Juniori Dinama već su osigurali prolaz u daljnji krug natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider