Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
iskoristiti 'meč loptu'

Sve osim prolaza Dinama bila bi velika senzacija

Dinamo i Aalborg večeras odlučuju o putniku u play-off Lige prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo večeras traži potvrdu sjajnog rezultata iz prve utakmice u Aalborgu. Na sjeveru Danske Modri su slavili 1:0 i tako praktički jednom nogom zakoračili u play-off Lige prvaka. U 20.45 na Maksimiru samo čudo može spasiti Aalborg ispadanja.

Danci su svoju veliku šansu propustili u prvih 45 minuta međusobnog okršaja. Modri se nisu snašli, ali su danski nogometaši promašivali šansu za šansom. To im se vratilo već na početku drugog dijela kada je Marcelo Brozović precizno pogodio za konačnih 1:0. Tada je Dinamo preuzeo konce igre i pokazao 'tko je gazda' u ovom dvoboju.

Aalborgu igra samo pobjeda, no Dinamo je na početku sezone nezaustavljiv. Ulog je velik i iskusna momčad hrvatskog prvaka neće prokockati veliku šansu izravnog plasmana u Europsku ligu. Naravno, cilj je Liga prvaka, ali više od dva milijuna eura bit će osigurana samim prolaskom u play-off.

Zoran Mamić na raspolaganju ima sve igrače iz prvog susreta. Duje Čop je u međuvremenu popravio formu, Soudani i dalje briljira, a raspucao se i Arijan Ademi iako mu to nije prva zadaća. Polako se uigrava 'modri stroj', a dobro je što su solidnom Aalborgu krila skresana već na njihovom stadionu.

Zadar je u petak primio pet komada na Maksimiru, golova bi moglo biti i večeras. Obje momčadi gaje ofenzivni nogomet, a ukoliko Aalborg zbilja krene otvorenog garda moglo bi biti svašta. Ipak, sve osim prolaska Modrih bila bi velika senzacija u koju malo tko vjeruje.

Vjerojatni sastavi:

Dinamo: Eduardo – Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić – Ademi, brozović, Machado – Antolić, Soudani, Čop

Aalborg: Larsen – Kristensen, Petersen, Thelander, Mathiasen – Risgard, Augustinussen, Wichmann, Enevoldsen – Helenius, Jacobsen
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider