Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priča se među igračima

Ponajbolji stručnjak svijeta glavni kandidat za novog trenera ManUtd-a?

Trener Atletico Madrida Diego Simeone pojavio se u špekulacijama kao vodeći kandidat za nasljednika Louisa van Gaala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč povezivanju s bivšim menadžerom Chelseaja Joseom Mourinhom, engleski mediji tvrde kako u razgovoru među igračima ManUtd-a isplivava samo ime Diega Simeonea. 45-godišnjak etablirao se kao jedan od najboljih svjetskih stručnjaka u nogometu i radi odličan posao u Atleticu.

'Cholo' je preuzeo Atletico od Quiquea Sancheza Floresa i s njima napravio dodatni iskorak u odnosu na osvojenu Europsku ligu 2010. godine. Odveo je klub do naslova prvaka u Primeri nakon gotovo 20 godina, a u konkurenciji s moćnima Barcelonom i Realom.

Simeone je pokazao da je top trener, a 'Daily Telegraph' tvrdi kako je njegov sljedeći korak Premierliga. Problem bi mogao biti jezik, jer Simeone ne govori tečno engleski, ali strani treneri znali su imati uspjeh na Otoku uz pomoć prevoditelja. Najpoznatiji današnji primjer je Mauricio Pochettino iz Tottenhama.

Van Gaal ima ugovor do 2017. godine, ali mogao bi otići puno prije njegovog isteka. Sudeći prema engleskim medijima, trener Atletica figurira kao moguća zamjena na kraju sezone. Iako je moguće da napusti Španjolsku i usred sezone. Sve to pod pretpostavkom da je spreman napustiti Atletico u zamjenu za Premierligu uopće.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider