Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cholo na izlaznim vratima

Otkrivena nova destinacija: Simeone napušta Atletico?

Prema pisanju španjolskih medija, Simeone će 2018. Španjolsku zamijeniti Italijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Diego Simeone je bio ključna osoba u usponu Atletico Madrida - argentinski strateg je postao simbol kluba koji je ratničkim nogometom došao do vrha španjolskog, ali i europskog nogometa.

Prema pisanju španjolskih medija, Simeoneova era se bliži kraju. Iako je 2015. produžio ugovor do 2020. godine, Cholo ne planira odraditi ugovor do kraja. Porazi u finalu Lige prvaka već su ozbiljno utjecali na Simeoneovu motivaciju, što je pokušao iskoristiti Paris Saint-Germain.

Simeone je tada ipak izabrao ostanak u Atleticu ispred katarskih milijuna i zadržao imidž trenera koji ne bira klubove isključivo na temelju financijske koristi. Taj će imidž zadržati i dalje budući da se kao njegova sljedeća destinacija spominje milanski Inter, za koji je igrao dvije godine, od 1997. do 1999.

Uz obostranu ljubav Inter i Simeonea, ključnim bi se moglo pokazati njegovo prijateljstvo s Javierom Zanettijem. Zanetti je, nakon što je 19 godina igrao u Interu, ostao u klubu na poziciji dopredsjednika. Nedavno je izjavio za talijanske medije da će se „Inter i Simeone ponovno sresti.“ Prema španjolskim medijima, taj susret bi se trebao dogoditi u ljeto 2018.

Odlazak Simeonea mogao bi imati dalekosežne posljedice i na igrački kadar. Najveća zvijezda kluba, Antoine Griezmann, je izjavio da će napustiti klub ako to učini Simeone. Uoči posljednjeg prijelaznog roka, tražio je potvrdu da će Simeone ostati u klubu. Tek kada je Simeone potvrdio ostanak, isto je učinio i Griezmann.

Odlazak Simeonea mogao bi značiti povratak Atletica u prosječnost, u kojoj se trenutno nalazi nekada moćni milanski klub. Bit će zanimljivo vidjeti, ako Simeone doista sjedne na klupu Intera, hoće li uspjeti vratiti stari sjaj milanskom gigantu, koji je već nekoliko sezona bliži sredini nego vrhu tablice, dok Liga prvaka već petu sezonu ne stanuje na Giuseppe Meazzi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider