Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gotovo je!

Di Maria na Old Traffordu: Najveći transfer u povijesti Engleske!

Manchester United službeno potvrdio transfer Angela Di Marije…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Di Maria je prešao iz Real Madrida u Manchester United za 75 milijuna eura odštete, potvrdio je engleski klub na svojoj facebook stranici. Radi se o najvećem transferu u povijesti engleskog nogometa. Do sada je rekord držao transfer Fernanda Torresa iz Liverpoola u Chelsea za 63 milijuna eura.

Di Maria stigao u Manchester, objavljen iznos rekordnog transfera

„Oduševljen sam što sam postao igrač Manchester Uniteda. Uživao sam u Španjolskoj, tražili su me mnogi klubovi, ali Manchester United jedini je klub zbog kojeg bih napustio Real“, kazao je 26-godišnji Argentinac za klupsku stranicu engleskog velikana.

Louis van Gaal fantastičan je trener s dokazano uspješnom prošlosti i mnogobrojnim osvojenim trofejima. Impresioniran sam vizijom i odlučnošću kluba da sve vrati na sami vrh, tamo gdje i pripada. Jedva čekam zaigrati u dresu Manchester Uniteda“, zaključio je Di Maria, koji je 2007. iz argentinskog Rosario Centrala stigao u portugalsku Benficu, a tri godine kasnije prešao je u službeno najbolji klub 20. stoljeća, veliki Real Madrid, s kojim je prošle sezone osvojio Ligu prvaka. Real je kupio Di Mariju za 33 milijuna eura tako da je na njemu zaradio više no dvostruko.

Nizozemski menadžer na klupi Manchester Uniteda kaže da je na Old Trafford stigao nogometaš svjetske klase.
„Još je važnije što je Di Maria momčadski igrač. Nema sumnje da je prirodno iznimno talentiran“, poručio je Van Gaal.

Di Maria četvrto je ovoljetno pojačanje posrnulog Manchester Uniteda uz Lukea Shawa, Andera Herreru i Marcosa Roju. „Crveni vragovi“ potrošili su na nova pojačanja ukupno 165 milijuna eura i tu ne misle stati. Engleski mediji tvrde da su na radaru Uniteda još Daley Blind, Arturo Vidal i Kevin Strootman.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider