Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Šestica" Hannovera

VIDEO Bayern i Schalke izborili prolaz minimalnim pobjedama

Odigrano je i preostalih osam dvoboja drugog kola (šesnaestine finala) DFB Pokala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni pobjednik Kupa Njemačke minhenski Bayern izborio je nastup u osmini finala pobjedom protiv Augsburga s 3:1.

Philipp Lahm i Julian Green su bili strijelci, a dvostruki asistent Thomas Müller u prvom poluvremenu. Za goste je zabio Ji Dong-Won sredinom drugog dijela, a pobjedu Bayerna u trećoj minuti sudačke nadoknade potvrdio David Alaba.

Schalke je potvrdio da se probudio iz krize s početka sezone. U gostima su svladali Nürnberg s 3:2 s tim da su sve dileme riješili već do poluvremena kad su stekli kapitalna tri gola prednosti. U nastavku su domaćini dvaput zatresli mrežu, ali više od toga nisu mogli.

Borussia Dortmund jedva je prošla drugoligaša Union Berlin nakon boljeg izvođenja penala (4:1). Povela je Borussija autogolom Michaela Parensena (44), a izjednačenje Union Berlinu donio je Steven Skrzybski (81). Isti rezultat ostao je i nakon produžetaka, pa su o pobjedniku odlučivali penali. Sve je odlučeno nakon prve tri serije, za Borussiju su pogodili Dembele, Ginter i Goetze, dok su gosti promašili sva tri pokušaja

Od ostalih utakmica izdvajamo međusobni obračun bivših bundesligaša u kojem je Hannover sa 6:1 razbio Fortunu Düsseldorf.

VIDEO Bayern - Augsburg 3:1

VIDEO Nürnberg - Schalke 2:3

VIDEO Hannover - Fortuna Düsseldorf 6:1


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider