Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Objavio Football Leaks

Njegov transfer i dalje izaziva kontroverze: Pogledajte detalje Neymarovog ugovora

Neymarov prelazak iz Santosa u Barcelonu 2013. godine izaziva kontroverze budući da se još uvijek istražuje navodna korupcija te financijske prijevare koje su se dogodile tijekom tog transfera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sada je, pak, Football Leaks, stranica koja objavljuje ugovore klubova i igrača, objavila ugovor koji je Brazilac potpisao s Barcelonom.

Za Barcelonu, ugovor su potpisali sadašnji predsjednik Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, a s Neymarove strane njegov otac kao njegov zastupnik. Ugovor je potpisan do lipnja 2018. godine, a sastoji se od mnogih klauzula. Jedna od najzanimljivijih je da igrač mora uništiti sve dokumente prethodno potpisane u roku od deset dana.

Interesantno je i da Neymar zarađuje 'samo' pet milijuna eura godišnje, a zapravo je to sitnica kada se usporedi sa 17 milijuna eura teškom godišnjom plaćom koju u Manchester Unitedu recimo ima Wayne Rooney. Ipak, Barcelonina zvijezda za vrijeme trajanja ugovora ima pravo na mnoge bonuse zahvaljujući kojima bi mogao zaraditi najmanje 49,5 milijuna eura.

Neymar je već prilikom potpisa ugovora dobio bonus od 8,5 milijuna eura, a ako odigra 60 posto utakmica (barem 45 minuta) po sezoni, Barca mu je dužna isplatiti 1.062.500 eura. Također, svaki plasman Barce u Ligu prvaka Brazilcu donosi 637.500 eura dok mu svaki prolazak skupine donosi dodatnih 425.000 eura.

Postoje i posebni bonusi za osvojene naslove: za Primeru 637.500 eura, za Ligu prvaka 850.000 eura i za Kup kralja 850.000 eura. Ako je dvostruka kruna (Liga prvaka i Kup kralja) za svaki dobiva po 1.062.500 eura. Svi ovi iznosi za osvajanje naslova se umanjuju ukoliko Neymar ne odigra barem 50 posto utakmica.

U ugovoru postoji i klauzula o Zlatnoj lopti. Ukoliko ju osvoji, Brazilcu će na račun sjesti 425.000 eura. Na kraju, ako netko zaželi u svojoj momčadi imati Neymara, Barceloni će morati uplatiti 190 milijuna eura jer je to njegova odštetna klauzula.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider