Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klopp u problemima

Težak posao za Redse: Ovakav raspored bi poželio svaki klub osim njih

Liverpoolova borba za Ligu prvaka bi se mogla pokazati težom nego što izgleda na prvi pogled.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jürgen Klopp je ove sezone zaradio nadimak Robin Hood koji najbolje opisuje sezonu Liverpoola. Njemački je stručnjak uspoređen s mitskim borcem za prava potlačenih jer, kao i on, uzima velikima i daje malima.

U Kloppovu se slučaju to odnosi na bodove koje osvaja protiv momčadi iz vrha ljestvice i onda ih prosipa protiv slabijih. U borbi za Europu se nalazi sedam klubova, a Liverpool je protiv njih odigrao sve utakmice ove sezone i ostao neporažen. Do kraja ga čekaju utakmice samo s klubovima sredine i dna tablice što na prvi pogled izgleda kao odličan raspored, ali ne nužno i u slučaju Liverpoola.

 

Početkom sezone se činilo da Redsi napokon mogu do naslova prvaka koji dugo čekaju, ali je Klopp nakon prosipanja bodova morao revidirati ciljeve. Glavi cilj do kraja sezone je izboriti tek drugi nastup u Ligi prvaka u ovom desetljeću, nakon što je prvi izboren u onoj sezoni u kojoj se Steven Gerrard poskliznuo i ispustio naslov prvaka.

Liverpool neporažen protiv najjačih, ali gubi od momčadi iz donjeg dijela tablice

U utakmicama s klubovima iz vodeće sedmorke Liverpool je ostvario sedam pobjeda i pet remija za ukupno 26 od svojih 59 bodova. Boljeg plasmana od trećeg mjesta s utakmicom više od vodećeg Chelseaja ih je koštalo poklanjanje bodova slabijim suparnicima od kojih se neki bore i za opstanak.

Početak crnog niza protiv slabijih klubova je počeo još u drugoj utakmici sezone kada su s 2-0 izgubili od Burnleyja koji je trenutno 15. na tablici. Liverpool je odigrao neriješeno protiv gotovo sigurnog drugoligaša Sunderlanda, dok je izgubio od Hulla koji trenutno također drži poziciju koja vodi u Championship.

 

Samo bod više od 18. Hulla ima Swansea, koji je također do potencijalno spasonosna tri boda došao protiv Liverpoola! Još su dvije momčadi iz donjeg dijela tablice pobijedile Liverpool – 11. Bournemotuh i 13. Leicester, dok su West Ham i Southampton izborili remi i Liverpoolu uzeli bodove koji bi im sada jako dobro došli.

Kloppov nogomet puno bolje funkcionira protiv jačih momčadi koje teže posjedu i inicijativi nego protiv slabijih i povučenijih suparnika. Liverpool se često mučio s probijanjem takvih obrana, a pogotovo kada u kadru ne bi bilo najkreativnijih Redsa koji individualnom kvalitetom mogu otvoriti rupu. Ozljeda Coutinha i odlazak Sadija Manea na Afrički kup nacija su već bili usko povezani s lošim igrama Liverpoola.

Ozljeda zbog koje svi strahuju 

Liverpoolu u završnici sezone prijeti sličan scenarij. Najprije se ozlijedio Adam Lallana koji bi izvan terena mogao biti i mjesec dana, a nakon toga i Sadio Mane. Mane je ozljedu zadobio na gradskom derbiju protiv Evertona, nakon kojeg se nekoliko igrača Liverpoola žalilo na nepotrebne grubosti igrača susjednog kluba.

U Liverpoolu strahuju da je Maneova sezona gotova. Senegalac se pokazao kao najbolje pojačanje možda i u cijeloj Premierligi, a iako se još ne zna prava težina ozljede, engleski mediji pišu kako su Anfieldu pesimistični zbog stanja njegovog koljena.

Kapetana Jordana Hendersona nema već tjednima, a Klopp će u svakom slučaju morati barem nekoliko utakmica odigrati bitno oštećen. Liverpool do kraja igra protiv Bournemoutha, Stokea, WBA-a, Crystal Palacea, Watforda, Southamptona, West Hama i Middlesbrougha. Protiv ove skupine klubova je ranije u sezoni izgubljeno pet bodova, a ponavljanje sličnog rezultata bi moglo biti kobno za ambicije Redsa. Konkurencija je blizu i do kraja sezone svaki bod može biti presudan.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider