Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U top ligama Europe

Deset najboljih vratara s najviše utakmica bez primljenog gola

Njemački Bild pozabavio se izborom deset vratara s najviše 'clean sheet-ova' u top ligama Europe, iako neki dolaze i iz engleskog Championshipa i francuske Ligue 2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

1. Na prvom mjestu našao se Kevin Trapp iz PSG-a. Bivši vratar Frankfurta primio je pogodak u visokoj 5-1 pobjedi protiv Lyona i tako kapitulirao poslije tri utakmice bez primljenog gola. No, 25-godišnji njemački vratar uživa veliko povjerenje na Parku prinčeva te je u 23 utakmice čak 14 puta sačuvao mrežu netaknutom.

2. Sa samo jednim 'clean sheet-om' manje od Trappa slijedi nadareni vratar Atletica Jan Oblak. Simeoneova momčad vratila se na vrh Primere, gdje dijeli prvo mjesto zajedno s Barcelonom, a jedan od najzaslužnijih za to upravo je Oblak, koji je dosad skupio 13 'clean sheet-ova'.

3. Odmah uz bok Oblaku s jednakim učinkom je Manuel Neuer. Nesumljivo ponajbolji vratar svijeta. Kako Bayern dominira u Bundesligi, nerijetko puta zna biti nezaposlen, ali znamo koliko može biti dobar kad je to potrebno. Zna igrati i poput braniča.

4. Malo ispod vodećeg trojica smjestio se još jedan Slovenac – Samir Handanovič. Inter je ove godine ponovno u vrhu, a obrana je jedan od najjačih aduta Roberta Mancinija. Slovenski vratar među glavnim je stupovima obrane 'Nerazzurra' s 11 'clean sheet-ova'.

5. Jednak broj utakmica bez primljenog pogotka ima i Keylor Navas. Iako donedavno otpisan u Realu, postao je jedan od boljih igrača Benitezove družine koja, doduše, muku muči s igrom prema naprijed. Iz toga kuta ispada da je trakavica oko De Gee bila nepotrebna.

6. Manje poznat, ali jednako kvalitetan trenutno je i Ludovic Butelle iz Angersa, momčadi koja igra u drugoj francuskoj ligi. Iako više nije u mladim danima, trenutno je među deset najboljih vratara Europe po broju utakmica bez primljenog gola.

7. Na sedmom mjestu nalazi se dobro nam poznati Pepe Reina iz Napolija. Svojedobno se nije proslavio na Anfieldu, ali na jugu Italije se stabilizirao i uz Handanoviča je u najboljoj vratarskoj formi ovogodišnje Serie A.

8. Oni koji pomnije prate Premierligu, znaju i za ponajboljeg vratara Championshipa – Allana McGregora iz Hulla. Prošle sezone solidan u prvoj ligi, ove među nosiocima Hullove obrane koja je na dobrom putu da se vrati u elitni razred engleskog nogometa.

9. Na devetom mjestu smjestio se najbolji vratar Premiershipa u povijesti. Naime, Petr Čech je izjednačio broj 'clean sheet-ova' s dosad vodećim Davidom Jamesom. Samo s jednom velikom razlikom, do 169 utakmica bez primljenog pogotka došao je u 349 nastupa, dok je James istu brojku ostvario u čak 572 utakmice.

10. Posljednji u odabranom društvu je vratar Lyona Anthony Lopes. Portugalcu je 25 godina i najbolji vratarski dani tek su pred njim. I u mlađim kategorijama igrao je za Lyon, a debi za reprezentaciju Portugala ostvario je u ožujku ove godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider