Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Derbi svih derbija

Bernabeu centar svijeta: Povratak Suareza i Messi u iščekivanju rekorda!

Danas od 18.00 Santiago Bernabeu će postati centar svijeta. Real Madrid i Barcelona igraju 183. El Clasico u Primeri, a Luis Suarez vraća se na terene nakon višemjesečne kazne…

Real je dosad slavio u 77 međusobnih susreta u Primeri, Barcelona je dobila njih 66, a 32 utakmice su završile neodlučeno. I danas bi mogli svjedočiti još jednom legendarnom spektaklu.

El Clasico će obilježiti i nekoliko igrača koji će po prvi put igrati u ovoj utakmici. Tri zvijezde Reala Kroos, James i Chicharito s jedne strane i Suarez, Rakitić, Mathieu i Bravo s druge. A posebnu pozornost privlačit će urugvajski napadač kojemu je istekla Uefina kazna zbog ugriza Chiellinija na SP-u.

Prošlo je četiri mjeseca od kada je Suarez dobio kaznu, nakon koje je ostvario veliki transfer u Barcelonu, ali još nije odigrao službenu utakmicu za katalonski sastav. Luis Enrique, koji također debitira u El Clasicu kao trener, je izjavio da će Suarez sigurno zaigrati, samo još ne zna hoće li to biti od prve minute ili će ući tek u nastavku.

Trener Barcelone vjeruje kako će Ancelotti u vjerojatnom izostanku Balea, za kojega ne zna u kakvom je fizičkom stanju, krenuti u sredini terena s Modrićem, Iscom, Kroosom i Jamesom. Njima bi mogao suprotstaviti trojicu od četvorice između Busquetsa, Rakitića, Xavija i Inieste.

Posebna priča El Clasica, pak, mogao bi biti Lionel Messi. Već najbolji strijelac u povijesti ovih derbija i vlasnik mnogih rekorda mogao bi na Bernabeu ući u povijest kao najbolji strijelac u povijesti Primere.

Naime, omaleni Argentinac zaostaje samo jedan gol za legendarnim Zarrom, a s eventualna dva pogotka mogao bi i prekinuti utakmicu na nekoliko minuta...

Messi je dosad zabio već osam golova na Bernabeu, dva više nego je zabio Realu na Camp Nou i to je podatak koji ne treba zanemariti. U slučaju da sruši Real u Madridu, mogli bi svjedočiti situaciji iz 2005 godine., kada je cijeli Santiago Bernabeu zapljeskao čuvenom Ronaldinhu i šou koji je ušao u povijest kao jedna od najvećih individualnih 'partitura' svih vremena.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider