Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tudora nije briga za skor

Derbi: Strah od incidenata, Mamić traži izlaz iz lošeg razdoblja

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa na Maksimiru se sastaju Dinamo i Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji susret velikih rivala ponudio je sjajnu utakmicu i trijumf Modrih u sudačkoj nadoknadi. No, mnoge stvari od tada su se promijenile. Uoči novog derbija javnost se nada utakmici bez incidenata.

Reprezentativnoj pauzi malo se je tko veselio poput Zorana Mamića. Očajne igre i rezultati bili su jasan znak teške krize njegove momčadi, pa je dvotjedni post od utakmica Dinamu dobro došao. I to baš uoči velikog derbija.

"Mi u toj utakmici želimo nastaviti dobru seriju koju imamo protiv njih. Isto tako, želimo izaći iz jednog lošeg perioda koji imamo iza sebe i dat ćemo sve da od prve minute nametnemo našu igru, našu kvalitetu i da utakmicu dovedemo na naš mlin'', rekao je Zoran Mamić na press konferenciji.

Protiv Hajduka im to itekako uspijeva. U posljednjih šest međusobnih utakmica, od kada je Zoran Mamić na klupi Modrih, Dinamo je slavio pet puta, uz jedan remi.

"To me opterećuje od 1 do 100 - 0. Uopće ne razmišljam na taj način niti razmišljam o Mamiću. Mamić i statistika me apsolutno ne zanima. Znate što me zanima? Zanima me da ekipa igra kao što je igrala zadnju utakmicu'', poručio je Igor Tudor.

"Da je Igor na klupi Dinama, a ja tamo, možda bi on dobio svih šest'', rekao je Mamić.

Nakon nereda u Milanu sigurnosne pripreme za derbi podignute su na maksimalan nivo. Veliki broj policajaca brinut će se za red oko maksimirskog stadiona, kao i po cijelom gradu. Ulaznice će se prodavati uz predočenje osobnih dokumenata, a zbog opsežnih mjera sigurnosti na ulazima u stadion gledatelji se pozivaju da dođu što ranije.

Utakmica počinje u subotu u 15 sati!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider