Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
O Liverpoolu, Hrvatskoj...

Ekskluzivno - Dejan Lovren za Novu TV: U Italiju idemo pobijediti!

U ekskluzivnom intervjuu za Novu TV hrvatski reprezentativni branič i 25 milijuna eura plaćeno pojačanje Liverpoola, Dejan Lovren, osvrnuo se na prve mjesece u peterostrukom prvaku Europe Liverpoolu, pitanjima oko reprezentacije, ali i iskustvima na terenu protiv najvećih zvijezda Premiershipa.

Privikavanje na klub s Anfielda, kaže, bilo je lakše zbog suigrača iz Southamptona Lalane i Lamberta: "Pomogli su mi dosta za adaptiranje, jer su oni većinom suigrači s ostalima iz reprezentacije. Drago mi je što imam i Lazara Markovića, ipak pričamo isti jezik, haha. Svaki dan smo zajedno, pričamo, uživamo", rekao je Lovren za Novu TV.

Nije krio riječi hvale za trenera Rodgersa, koji od Lovrena ima velika očekivanja: "Prije transfera sam dosta razgovarao s njim na mobitel i jednostavno čovjek me vidi kao lidera u obrani, makar sam mlad s 25 godina, ali to mi je jako drago čuti jer znam da vjeruje u mene. Ja se nadam da ću se odužiti na najbolji mogući način", kaže Lovren.

Neizbježno je bilo pitanje i o slavnom Balotelliju: "Smiješan je, lud je. Na pozitivan način je lud, i drag je dečko stvarno je", otkrio je Dejan Lovren.

Odgovor na pitanje tko je najteži napadač za čuvanje u Permiershipu nije mu bio lagan: "Ova liga je definitivno najjača liga na svijetu. Ima svakakvih napadača, brzih, malih, jakih, visokih... Namučio sam se protiv Aguera, Lukakua, ali i Rooneya i Van Perisieja. To su stvarno zvijezde i ekstra igrači tako da se jako teško nositi s njima. Ali doveli su me da pokažem svoj potencijal i svoje znanje i nadam se da sam se dobro nosio s njima", iskren je Lovren, koji je otkrio i svoja očekivanja od utakmice s Italijom.

"Očekivanja su da bi mogli uzeti ta tri boda i da zauzmemo prvo mjesto na tablici. Mislim da imamo šanse, kvalitetna smo ekipa. Imamo fantastičan start, u prve tri utakmice imamo 9 bodova, to ima jako malo ekipa u ovim kvalifikacijama i jednostavno ne smijemo sad posustati. Kažem - idemo tamo pobijediti", uvjeren je Lovren.

'Kramariću se sve vraća'

Komentirao je i odlazak Nikice Jelavića iz reprezentacije: "Dobar sam s Nikicom jer smo relativno blizu, živi nedaleko od mene. Znao sam da on nije pretjerano sretan kad dođe u reprezentaciju, zbog neigranja. Ja ga mogu shvatiti jer svako želi igrati za reprezentaciju", rekao je Lovren za Novu TV.

A za mlade igrače kaže: "Nekad ti treba nova, svježa sredina i mislim da svi igrači koji su pozvani s razlogom su tu jer su stvarno dobri igrači. Kramarić, naravno, pokazalo se da je pogodak što je prešao u Rijeku, zabija golove i vraća mu se sve", zaključio je Lovren.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider