Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva šamarčina...

Debakl slavnog kluba: Imali su sve u svojim rukama, a sad strepe

U 32. kolu Druge Bundeslige propustili su priliku koju, u preostala dva kola, možda više neće dobiti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad je prije godinu dana HSV ispao iz Bundeslige kao jedini klub koji je igrao u svim njenim sezonama i (do lani) nikad nije ispao, svi su očekivali da će se ove sezone ekspresno vratiti u najviši rang.

Sve donedavno su stvari i išle u tom smjeru, jer su se na prve dvije pozicije odvojili HSV i Koln, još jedan veliki njemački klub koji je prošle sezone ispao.

Činilo se da je to - to, tim više što iz druge njemačke lige u Bundesligu izravno idu dva najbolja sastava, dok trećeplasirani mora razigravati za elitni status sa 16. klubom iz Bundeslige.

Međutim, kola za HSV već dva mjeseca idu nizbrdo. Posljednju prvenstvenu pobjedu upisali su 10. ožujka u gradskom derbiju kod St. Paulija, nakon čega je krenula serija igara bez pobjede, uslijed čega su pali na četvrto mjesto.

S te četvrte pozicije su i dočekali današnji ogled s Ingolstadtom na domaćem terenu. U goste im je stigao klub koji se nalazi u zoni ispadanja i kojemu prijeti selidba među trećeligaše.

HSV je tražio pobjedu kojom bi privremeno preskočio Paderborn i Union Berlin, ali umjesto tri boda ostala su im tri gola. Završilo je iznenađujućih 0:3, Ingolstadt je protutnjao Hamburgom i ostavio u nevjerici sve domaće navijače.

Sreća u nesreći za HSV je to što je drugoplasirani Paderborn ovog petka izgubio na gostovanju kod Arminije Bielefeld, a ukoliko trećeplasirani Union Berlin u nedjelju ne uspije pobijediti na gostovanju kod Darmstadt.

VIDEO ----> HSV - Ingolstadt 0:3

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider