Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Porazna statistika

VIDEO Debakl 'monstruoznog' napada Barcelone: Za sada krezubi lavovi!

Dvije utakmice, dva poraza, jedan gol, nula bodova. To je učinak „monstruoznog“ Barceloninog napada - Messi, Suarez, Neymar - vrijednog stotine milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u debiju svojeg kompletiranog „trija fantastikusa“ prvo grubo prizemljenja u „el clasicu“, a onda je šokirana od strane Celte koja do ove utakmice nije pobijedila na Camp Nou od sezone 1941/42., u 47 utakmica izvukla je samo deset remija.

VIDEO Senzacija na Camp Nou: Šokirali Barcelonu nakon 73 godine!

Da stvar bude gore, Barcelona do gostovanja u Madridu nije primila niti jedan pogodak ove sezone u prvenstvu. Čak štoviše, protiv Celte je prekinut niz od 56 utakmica zaredom u kojima je Barcelona postigla barem jedan pogodak na svojem travnjaku. Ispada da su za Katalonce stvari krenule po zlu povratkom urugvajskog napadača na travnjak. Suarez je trebao donijeti Barceloni dodatnu ubojitost, a dogodilo se potpuno suprotno - Barcin napad postao je "krezubi, olinjali lav" koji glasno riče ali malo ili nikako ujeda.

Barca pet godina bez dva vezana poraza u Primeri

Barcelona je protiv Celte imala 19 udaraca prema vratima suparnika, devet u okvir vrata, četiri puta je pogađala vratnicu…
„U svakoj utakmici bi potpisao da imamo 19 udaraca na vrata, ali moramo biti efikasniji. Zadovoljan sam pristupom igrača, zato nisam ljutit, jednostavno nismo imali sreće“, kazao je nakon utakmice trener Barcelone Luis Enrique.

Nažalost po Barcelonu i Enriquea, u nogometu se broje samo golovi. Barcelona nije izgubila dvije vezane utakmice u Primeri od svibnja 2009. Tada je momčad vodio Pep Guardiola, a Barcelona je izgubila na Mallorci 2:1 pa na Camp Nou od Osasune 1:0. No, to nisu bile važne utakmice, Barcelona je već zakaparila titulu.

Messi kao playmaker

Do petog kola Real Madrid je imao šest bodova zaostatka, a nakon devetog kola Barcelona zaostaje za Realom dva boda.

„Nisam zabrinut, iako su porazi uvijek bolni, stvaraju dvojbe. No, moramo gledati prema naprijed i vratiti se pobjedama već protiv Ajaxa u Ligi prvaka“, kaže Enrique.

Kritike na račun trenera Barcelone su sve brojnije i žešće. Nekako je opći dojam da previše luta. I protiv Celte je u drugom poluvremenu mijenjao sustav igre.
„Messi je igrao playmakera, imao je nekoliko dobrih proigravanja, ali nismo to iskoristili.“

Znači li to da je nezadovoljan igrom veznog reda kada se Messi mora vraćati nazad po loptu?
„Broj osvojenih bodova jedino je mjerilo. Želim da se što više igrača priključuje napadu i da dolaze u zonu šuta. Ne zanima me tko će pucati ili zabiti, bitno je da se zabija“, kaže Enrique.

'Slučaj Pique'

Gerard Pique nije bio na popisu igrača za utakmicu sa Celtom. Mediji spekuliraju kako ga je trener kaznio zbog zabavljanja s mobitelom na klupi za vrijeme katalonskog Superkupa s Espanyolom.

„Nije bio u momčadi zbog tehničkih razloga. Ne želim komentirati naklapanja medija, ni danas a ni ubuduće“, nemušto je procijedio kroz zube.

Može Enrique pričati što hoće, ali jasno je da Barcelonu drma ozbiljna kriza. Nastavi li s ovakvim rezultatima ni on neće dugo, baš kao ni njegov prethodnik Tata Martino.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider