Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbori u ožujku

Davor Šuker u Sarajevu tražio potporu za Izvršni odbor UEFA-e

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker u petak je boravio u Sarajevu gdje se sastao s čelnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a iz dostupnih informacija proistječe kako je osim o suradnji dvije nacionalne nogometne organizacije razgovarao i o eventualnoj potpori koju mu BiH može dati kako bi bio izabran u Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Drago mi je da sam došao kod prijatelja. Zajedno smo bili u Brazilu, a nadam se da ćemo zajedno i u Francusku. Ova dva saveza su surađivala i ranije, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Nadam se da ću dobiti potporu Nogometnog saveza BiH pri glasovanju za Izvršni odbor UEFA-e", izjavio je Davor Šuker kako ga se citira u priopćenju što ga je objavio NS BiH.

Predsjednik NS BiH Elvedin Begić o eventualnoj se potpori Šukeru nije izravno očitovao, a kazao je kako uvijek ima prostora za napredak u suradnji dva saveza iako je ona i do sada bila dobra: "HNS nam je uvijek bio spreman pomoći, posebice pri odlasku na Svjetsko prvenstvo gdje su imali više iskustva od nas, a vežu nas i razni zajednički projekti", kazao je Begić.

Izvršni odbor UEFA-e u siječnju je imenovao 12 kanidata za članove tog tijela od kojih će biti izabrano sedam.

Uz Šukera kandidati su i Mađar Sándor Csányi, Portugalac Fernando Gomes, Norvežanin Yngve Hallen, Velšanin Trefor Lloyd Hughes, Škot Campbell Ogilvie, Islanđanin Geir Thorsteinsson i Turčin Servet Yardimci.

Izbori su zakazani za 24. ožujka u Beču, a članovi IO UEFA će se birati na razdoblje od četiri godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider