Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Od novog veleposlanika

Davor Šuker dobio posebno priznanje od Španjolske

Prigodom proslave Španjolskog nacionalnog dana održanoj u Zagrebu Eduardo Aznar, novoimenovani španjolski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, uručio je priznanje Davoru Šukeru za zasluge u promicanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa između hrvatskog i španjolskog naroda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U ime španjolskog veleposlanstva želimo iskazati našu zahvalnost onima koji zbližavaju naša dva društva. Želimo krenuti od sporta iz vrlo jednostavnog razloga; sport znači mladost, sport znači i poštenje. Španjolska i Hrvatska su mnogo učinile na tom polju. Odat ćemo priznanje Davoru Šukeru koji je Hrvat, ali ga doživljavamo i kao Španjolca. Kroz njega, odajemo priznanje mnogim hrvatskim sportašima koji čine mnogo za naše odnose. Oni su zaslužni što Španjolci sve više vole Hrvatsku, a isto tako imaju zasluge za to što Hrvati sve više upoznaju Španjolsku", rekao je španjolski veleposlanik Aznar uručujući legendarnom hrvatskom nogometašu i aktualnom predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza priznanje "Amigo de Espana - Prijatelj Španjolske".

U znak zahvalnosti Davor Šuker je španjolskom veleposlaniku uručio prigodnu majicu čija desna polovica predstavlja hrvatski, a lijeva španjolski dres nacionalne nogometne reprezentacije.

"Želio bih se zahvaliti svim Španjolcima. Španjolska je sportska velesila koja puno ulaže u sport i ima talentirane sportaše u mnogim disciplinama. Zahvaljujem vam u ime svih nogometaša. Jedna od mojih najljepših uspomena iz igranja u Španjolskoj je fotografija sa španjolskim kraljem Juanom Carlosom nakon što sam s Real Madridom osvojio Ligu prvaka 1998. godine. Bio je to vrlo važan trenutak za Real Madrid, Španjolsku i društvo u cjelini", rekao je Šuker zahvaljujući na uručenom mu priznanju.

Davor Šuker je osam sezona svoje bogate karijere proveo igrajući za španjolske klubove. Pet sezona proveo je u Sevilli (od 1991. do 1996.) te još tri u Real Madridu (1996. do 1999.) s kojim je ostvario najveće klupske uspjehe osvojivši Ligu prvaka i Inerkontinentalni kup 1998. godine, a godinu prije i naslov prvaka Španjolske.

"Španjolska mi je dala šansu da ostvarim svoje dječačke snove, postanem veliki nogometaš i osvajam titule. Španjolska je zemlja koja prima ljude, pazi na djecu i ulaže u sport. Ulaganju su dugoročna, na 20 godina, u različite sportove i sigurno su se vratila španjolskom navijaču, španjolskoj državi i španjolskoj ekonomiji. Mogu biti ponosni na Madrid, Sevillu, Barcelonu i na sve klubove. Koliko uložiš u mladost, toliko ti se vrati. Ovo priznanje znači da su sportaši u Španjolskoj vrlo poznati i odani španjolskim klubovima i zemlji. Meni je u tamo bilo prekrasno i ne stidim se reći, poslije Hrvatske bih mogao živjeti jedino u Španjolskoj", istaknuo je Šuker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider