Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Danijel 'Veliki'

Liga prvaka 19 godina nije imala ovakvog vratara

Monaco je osvojio skupinu C Lige prvaka, nakon što je s 2-0 slavio protiv Zenita iz St. Peterburga. Danijel Subašić je pritom postao prvi vratar u posljednjih 19 godina, koji je u grupnoj fazi natjecanja primio jedan pogodak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Monaco je grupnu fazu natjecanja okončao s 11 bodova i gol-razlikom 4-1. Samo je Villarreal, u sezoni 2005/2006, postigao manje pogodaka i primio samo jedan, a pritom osvojio svoju skupinu. No, Subašić je vrata Monaca branio u svih šest utakmica, dok su se na golu Villarreala izmjenjivali Sebastian Viera i Mariano Barbosa.

Sezonu ranije Juventus je grupnu fazu natjecanja okončao s gol-razlikom 6-1, ali je sjajan niz Gianluigija Buffona od pet utakmica bez primljenog pogotka prekinuo Antonio Chimenti, koji je u posljednjem susretu skupine savladan na gostovanju kod Maccabija iz Tel Aviva (1-1).

Juventus je i u sezoni 1996/1997 primio samo jedan pogodak u grupi (11-1), ali su tada vrata Stare dame kombinirano branili Angelo Peruzzi i Michelangelo Rampulla.

Manchester United je također primio samo jedan pogodak u grupi, dogodilo se to prije četiri godine, no tada Edwin van der Saar nije bio jedini vratar koji je branio u šest utakmica skupine za Crvene vragove. Njegov je niz prekinuo Ben Amos.

Međutim slavni Nizozemac jest posljednji vratar koji je prije Subašića primio samo jedan jedini pogodak u šest utakmica grupne faze natjecanja Lige prvaka. Dogodilo se to u sezoni 1995/1996, kada je Ajax igrao finale. Bila je to slavna generacija Kopljanika predvođena Patrickom Kluivertom, Jarijem Litmanenom, Edgarom Davidsom, braćom De Boer itd., koja je projurila skupinom uz gol razliku 15-1, da bi ju u finalu savladao Juventus nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Samo godinu dana ranije Ajax je osvojio naslov slavivši protiv Milana u finalu (1-0).

Spomenimo i da je Talisca jedini čovjek koji je ove sezone savladao Subašića u Ligi prvaka, a dogodilo se to u 4. kolu kada je Benfica s 1-0 slavila protiv Monaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider