Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Buffon i Neuer ni blizu

Danijel Subašić daleko najuspješniji vratar Lige prvaka

Prvi hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić i dalje je najbolji vratar Lige prvaka po postotku obrana, daleko ispred ostatka konkurencije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeća statistička nogometna agencija Opta objavila je podatak da je Subašić najbolji vratar Lige prvaka po postotku obrana, daleko ispred velikih imena poput Gianluigija Buffona (Juventus) i Manuela Neuera (Bayern). Monaco je nakon pet odigranih kola u skupini C, koju dijeli s Bayer Leverkusenom, Zenitom i Benficom, drugoplasirani sastav, koji je primio svega jedan jedini pogodak!

Subašić je, prema brojkama Opte, zaustavio 15 od 16 udaraca upućenih prema svojim vratima, što je postotak od čak 93.8 posto uspješnosti! Drugoplasirani vratar na toj listi je Andrij Pjatov (Šahtar), koji je na 86.4 posto uspješnosti obrana, ali je njegov Šahtar (u skupini s Portom, BATE Borisovom i Athletic Bilbaom) primio tri pogotka.

Subašić je daleko ispred vratarskim veličina  Buffona i Neuera, koji imaju po 76.5 posto uspješnosti obrana. Mora se priznati da njih dvojica imaju daleko opasnije napadače s kojima se susreću u svojim skupinama, pogotovo Bayern (Manchester City, Roma i CSKA), ali to ne umanjuje činjenicu da je Subašić nakon čak pet odigranih kola po skupinama Lige prvaka primio jedan jedini pogodak i da je u ovome trenutku najbolji vratar najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider