Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pep masti bradu

Real gubi sjajnog igrača: Ovo je 'samoubojstvo' s predumišljajem

Guardiola je još uvijek na klupi Bayerna, ali već slaže svoju buduću momčad...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola želi braniča Real Madrida Danija Carvajala sljedeće sezone dovesti u Manchester City, piše Marca.

Perez upao u svlačionicu, zvijezde Reala se skamenile: Mourinho na vratima!

Guardiola je još uvijek na klupi Bayerna, ali već koncepcijski i kadrovski slaže svoju buduću momčad. Katalonac na ljeto preuzima Manchester City i punom parom radi na izboru novih pojačanja. Za tu svrhu bogati engleski klub osigurat će mu ogromna financijska sredstva. Jedan dio od planiranih dvjestotinjak milijuna eura koliko će uložiti u nova pojačanja mogao bi potrošiti na kupovinu Realova braniča Danija Carvajala.

Manchester City ima dvojicu desnih bočnih Pabla Zabaletu (31) i Bacaryja Sagnu (33), no oni su već u godinama i daleko od svojih najboljih dana pa Guardiola želi kvalitetnije rješenje. Navodno je Carvajal izričita želja trenutačnog Bayernovog i bivšeg Barceloninog trenera. Guardiola smatra da ima sve što traži od bočnog igrača. Mlad je i potentan, tek su mu 24 godine, podjednako je dobar u defenzivi i ofenzivi, fizički i tehnički odgovara svim zahtjevima Guardioline vizije buduće igre Cityja.

Guardiola želi Danija Carvajala

Carvajal je izdanak Realove škole nogometa, jednu sezonu (2012/2013.) proveo je na kaljenju u Bayer Leverkusenu, kada je proglašen za najboljeg desnog braniča Bundeslige, pa ga je Real brže-bolje već iduće sezone otkupio i vratio u svoje redove. Carvajal navodno želi ostati u Realu, ali postoji razlog zbog čega bi ga Guardiola mogao nagovoriti da prijeđe u Manchester City. Jedan od razloga zacijelo je bogatiji ugovor, a drugi je taj što je Real prošlog ljeta kupio od Porta brazilskog braniča Danila. Iako je prilično jasno da je Carvajal bolji igrač od Danila, Zinedine Zidane ih konstantno rotira na poziciji desnog braniča, što se Carvajalu zacijelo nimalo ne sviđa.

Tako je bilo i u posljednjoj utakmici Reala protiv Wolfsburga u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Real je iznenađujuće izgubio 2:0, a Danilo je kao i veći dio momčadi odigrao „kriminalnu“ utakmicu. Zidane je zbog politike „rotiranja“ na desnom boku u nekoliko navrata žestoko kritiziran od strane španjolskih medija. Francuski trener nemušto je objasnio da to radi zbog želje da odmori igrače i drži ih u formi, no jasno je da je razlog taj što je Real skupo, mnogi će reći preskupo platio Danila (30 milijuna eura) i sada Brazilac jednostavno mora igrati kako bi se investicija otplatila, odnosno kako bi ga eventualno „utrapili“ nekom drugom za podjednaku cifru, a to će biti jako teško, jer ničim ne pokazuje da vrijedi te novce.

Nerazumna politika Reala

Zbog svega toga Carvajal ni kriv ni dužan ispašta i vjerojatno se pita vrijedi li čekati bolje dane ili je pametnije prihvatiti Guardiolinu ponudu i po prilično boljim uvjetima prijeći na Etihad? Cijela priča najbolje oslikava konfuznu situaciju u Realu, čija se klupska politika predvođena predsjednikom Florentinom Perezom prečesto rukovodi marketinškim a ne stručnim argumentima, što se na kraju krajeva najbolje vidi na Realovim rezultatima, koji su u posljednje vrijeme daleko ispod renomea kluba i uloženih sredstava, te se sve skupa reflektira na sve "zagađeniju" atmosferu u i oko kluba. 

Gotovo je sigurno da će City napustiti i iskusni veznjak Yaya Toure, koji nije u najboljim odnosima s Guardiolom još dok su obojica bili u Barceloni. Guardiola navodno još cilja na defanzivnog igrača Athletic Bilbaa Aymerica Laportea, koji izrazito polivalentan i može igrati na više pozicija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider