Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što će odlučiti UEFA?

Odgođena odluka o utakmici Srbija – Albanija: Ovo su mogući scenariji

UEFA je tijekom dana trebala donijeti odluku o prekinutoj kvalifikacijskoj utakmici u Beogradu, ali je prolongirana za petak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napokon ćemo saznati što će biti s prekinutom utakmicom u Beogradu, ali ne danas. UEFA će u petak donijeti sud, ali treba naglasiti kako ovo neće biti odluka o eventualnim kaznama za srpski i albanski nogometni savez.

Četiri su moguća scenarija za rasplet utakmice. Pobjednik s rezultatom 3:0 može biti Srbija ili Albanija, ovisno koga će UEFA okriviti za neodigravanje utakmice. Može se ponoviti utakmica u Beogradu bez gledatelja, a može se utakmica odigrati na neutralnom terenu također bez gledatelja, jer bilo bi suludo da se dopusti navijačima dolazak na tu utakmicu.

IZ UEFA-e su curile informacije kako će upravo ovaj zadnji scenarij biti konačno rješenje. Ukoliko se utakmica registrira u korist jedne reprezentacije, to će biti jasan znak kako će ona druga dobiti drastičnu kaznu o kojoj će se odlučivati vjerojatno sljedećeg mjeseca.

Podsjetimo, UEFA krivi Albance zbog ekstremističke zastave i akcije s dronom te odbijanje nastavljanja utakmice. No, nakon nekoliko fizičkih napada huligana na nogometaše, tko im može zamjeriti. Srbija se pak tereti za lošu organizaciju, bacanje raznih predmeta, korištenje lasera te upad gledatelja na teren i napad na nogometaše.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider