Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predsjednik Zvezde demantira

'Igrači lažu da gladuju, ali neki bi bolje trčali da je tako'

Nakon što su jučer mediji objavili ispovijest slovenskog reprezentativca Mirnesa Šišića koji je rekao da igrači Crvene Zvezde nemaju ni za stan i hranu, oglasio se i predsjednik kluba Dobrivoje Tanasijević koji tvrdi kako je to najobičnija laž.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan Tana je igračima na jučerašnjem jednosatnom sastanku obećao kako će do kraja travnja dobiti sva zaostala dugovanja, no i dalje tvrdi kako je najobičnija laž da igrači gladuju, piše Press.  

Uopće nije točno kako igrači u Crvenoj zvezdi gladuju, tko to kaže najobičniji je lažljivac. No, nekima bi možda bilo bolje da gladuju jer bi onda bolje trčali

'Nakon sjednice Upravnog odbora u utorak znat ćemo kome i koliko Zvezda duguje. Imali smo kvalitetan sastanak. Rekao igračima kako da će do kraja meseca dobiti sav novac, no i to da problemi koje imamo moraju ostati u 'našoj kući', jer Crvena zvezda je jedna velika obitelj. Čuo sam što je sve rekao Mirnes Šišić, ali taj dečko se očigledno uvrijedio jer ga nisam došao upoznati. Uopće nije točno kako igrači u Crvenoj zvezdi gladuju, tko to kaže najobičniji je lažljivac. No, nekima bi možda bilo bolje da gladuju jer bi onda bolje trčali', kazao je Zvezdin predsjednik. 

>> Slovenac u Zvezdi: Nemamo ni za 'kafu'

'Ne znam zašto se ranije nitko nije sjetio objelodaniti koliko Zvezda duguje. Sramota je ukrasti i slagati, a ne reći da si nekome dužan. Za normalno funkcioniranje nama je potrebno minimum 10 milijuna eura, a to ne možemo ostvariti ako ne prodajemo igrače ili ako ne igramo u Kupu UEFA. Sada moramo isplatiti igrače, a dugovi koji su napravljeni prije 5 ili 10 godina će još pričekati', dodao je.

Dan tana je otkrio i da ima plan kako sa svojim najbližim suradnicima sanirati veći dio duga koji iznosi nešto više od 20 milijuna eura. Otkrio je i kako su ga vodeći političari u Srbiji prevarili jer su mu prije izbora u Crvenoj zvezdi u studenom obećali ozbiljnu financijsku pomoć u slučaju da postane predsjednik. Ipak, ideja ima.

'Želimo putem marketinga obezbjediti tri milijuna eura, tj. trećinu godišnjih potreba. Meni je nezamislivo da Zvezda nema članove koji plaćaju godišnju članarinu, a tu se priča o nekom španjolskom modelu, spominje se Barcelona'.

Srbi nemaju naviku da daju novac u dobrotvorne svrhe. Nismo mi Židovi

U medijima se pak pisalo kako su i navijači spremni pomoći dobrovoljnim prilozima. Delije će navodno, pokušati animirati oko četiri milijuna pristaša da sakupe prijeko potreban novac. No, Dan Tana nije optimističan.

'Bilo bi lijepo da svatko od njih da 10 eura i da skupe 40 milijuna. Međutim, ako se to zaista dogodi, ja ću Zvezdi pokloniti 80 milijuna. Bio sam u SAD-u i Engleskoj, a znam da Srbi nemaju naviku da daju novac u dobrotvorne svrhe. Nismo mi Židovi', poručio je čelni čovjek kluba s Marakane.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider