Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvoreno o budućnosti

Burić za Novu TV: Hajduk ide dobrim putem, a nogomet bi trebao biti transparentniji

I nogometaši Hajduka odigrali su dva kola nakon zimske stanke. Momčad Damira Burića prošlog vikenda slavila je na Poljudu protiv Slaven Belupa, dok je Hajduk u subotu poražen u Kranjčevićevoj. O stanju u momčadi i planovima za budućnost popričali smo s trenerom splitske momčadi Damirom Burićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U katastrofalnim uvjetima i s upitnim sudačkim kriterijem slavila je u subotu Lokomotiva 2:1. No, trener Hajduka, ni jučer, ali ni danas nije želio komentirati evidentne sudačke propuste koji odavno prate Hajduk.

''Meni je fokus samo na našu momčad. Možemo žaliti da nismo sproveli ono što smo se dogovorili. A one druge stvari, to se dogodi na utakmici se, na to ne možemo utjecati, moramo jednostavno ići dalje živjeti s tim'', izjavio je Burić.

A kad ste trener Hajduka živite i s teretom da vam zbog objektivnih razloga na prodaju moraju najbolji i najvažniji igrači. Osim prodanih igrača, splitskom treneru veće su briga oni ozlijeđeni. Među njima je i Nikola Vlašić čiji se povratak na teren s nestrpljenjem očekuje.

''Ja mislim da se Nikola jako dobro oporavlja i mi bi ga očekivali jako brzo, ali s druge strane moramo biti jako pažljivi i mi tu ne smijemo žuriti, moramo dati vremena i sve provjeriti da njegov povratak bude 100 posto siguran, da je on u stanju sprovest na terenu ono što može'', rekao je Damir Burić.

Trener kojemu je vođenje Hajduka prvi samostalni trenerski posao, naviknut je na njemačke uvjete, Burić je naime godinama bio pomoćni trener Freiburga, Werdera i Bayer Leverkusena. Dolaskom u HNL morao se naviknuti na hrvatske nogometne prilike. Nakon osam mjeseci provedenih na klupi splitskog kluba dobro je upoznao kako izgleda hrvatski nogomet iznutra.

''Mislim da hrvatski nogomet treba biti malo transparentniji u smislu da i ovim drugim slabijim klubovima, koji stoje lošije, treba na neki način pomoći u pitanju infrastrukture za rad, a samim time i prvenstvo bi bilo konkurentnije'', rekao je trener Hajduka.

Damir Burić na klupi Hajduka je posljednjih osam mjeseci, svoj rad ocjenjuje zadovoljavajućim, a suradnju s predsjednikom Brbićem i sportskim direktorom Vučevićem ocijenio je jako dobrom, a takva će biti i budućnost kluba.

''Mislim da Hajduk ide dobrim putem. Mi ćemo se brzo stabilizirat i onda u tom momentu kada naša financijska i sportska konstrukcija bude stabilnija, ja mislim da ćemo i mi onda moći igrati bolju ulogu i veću svemu tome'', objasnio je Burić.

Unatoč financijski ne baš lagodnoj situaciji, mladoj i neiskusnoj momčadi, sudačkim kriterijima koji baš i ne maze Hajduk, Damir Burić ne traži alibije, ne kuka zbog nepravde, već vrlo optimistično gleda na budućnost splitskog kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider