Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Carrillovi prethodnici

Dvije priče: Hajduk ih potjerao - jedan briljira, drugi "briljira"

Zanimljivo je pogledati kako se razvija trenerski put dvojca koji je u posljednjih godinu dana sjedio na klupi velikana s Poljuda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjih godinu dana trojica su se trenera izmijenili na klupi Hajduka, ne računajući aktualnog trenera druge momčadi Marka Lozu koji je uskočio kao vatrogasno rješenje samo za jednu utakmicu (poraz od Slaven Belupa u Koprivnici).

Joan Carrillo stigao je početkom prosinca na Poljud kao nasljednik Marijana Pušnika, koji je svojedobno doveden da zamijeni Damira Burića.

Dok se još uvijek čeka da Katalonac napravi opipljiviji iskorak, a tu mislimo i na igru (ogromne oscilacije od utakmice do utakmice, ali i za vrijeme samih dvoboja) i na rezultate (samo tri pobjede u osam utakmica), njegovi prethodnici na klupi su u novim/starim sredinama.

Po završetku prošle sezone Damir Burić je smijenjen. Pravo obrazloženje za otkaz s Poljuda nije stiglo. Znamo samo da je predsjednik Ivan Kos obavio višesatni razgovor s Burićem, uzeo time-out i - uručio mu otkaz.

Ove zime Burić je novi angažman pronašao u austrijskoj Admiri. U trenutku kad je stigao, momčad je bila sedma na ljestvici i jedini cilj koji je pred Burića postavljen bio je izbjeći posljednje mjesto i ispadanje među drugoligaše.

Burić s Admirom hit austrijskog prvenstva

Dva mjeseca kasnije Admira je apsolutni hit prvenstva. U sedam utakmica pod Burićevim vodstvom ne znaju za poraz - upisali su tri pobjede i četiri remija primivši pritom samo tri pogotka.

Nije ih poremetila niti dvotjedna reprezentativna stanka. Dapače, u subotu su u gostima nokautirali Austriju Beč, suparnika kod kojeg ih ove srijede čeka okršaj četvrtfinala Kupa. Ako i tu uspiju iznenaditi, Burićeva pozicija će se dodatno učvrstiti, a izbjegnu li u polufinalu Red Bull Salzburg, s razlogom bi se mogli nadati i plasmanu u finale u kojem su prošle sezone teško stradali upravo od RBS-a (5:0).

Dijametralno suprotna priča stiže 400-tinjak kilometara jugozapadnije od Mödlinga, iz Ljubljane. Tamo se u svoj bivši klub - Olimpiju - vratio Marijan Pušnik, čovjek koji je naslijedio Burića u Hajduku i kojemu su presudili ispadanje od Splita u četvrtfinalu Kupa, ali i serija prethodnih "negledljivih" partija.

Olimpija katastrofalna nakon povratka Pušnika

Pušnik je iz Olimpije prije godinu i pol otišao nakon disonantnih tonova s predsjednikom kluba Milanom Mandarićem, a sad se vratio nakon što su Zmajčeki s dva poraza ušli u nastavak sezone i dopustili Mariboru da se odvoji na lijepu prednost.

Što misle o njegovoj povratku i cjelokupnoj situaciji u Olimpiji, navijači (Green Dragons) dali su do znanja na prvoj utakmici. Na gostovanju u Domžalama izvjesili su poruku: "Svaki cirkus treba svog klauna. Marijan, dobrodošao."

Umjesto povratka na pobjednički kolosijek, Pušnikovim dolaskom kriza se produbila. Olimpija je u četiri kola osvojila samo jedan bod, a nakon što su u nedjelju poveli kod Aluminija pa izgubili, pretekle su ih Domžale. Od obrane titule neće biti ništa, a nastave li se ovako loši rezultati, pitanje je hoće li Pušnik uopće dočekati kraj sezone kao trener ljubljanskog sastava.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider