Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cvita u potpunom šoku

'U Dinamu su nule, ne smiju me više ni spomenuti'

Presuda kojom je Vrhovni sud odlučio da Dinamo svom najboljem strijelcu u povijesti ne duguje niti kune mogla bi izazvati velike potrese, ne samo u hrvatskom sportu, već u cijelom pravosudnom sustavu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatno, ali istinito. Neki bi rekli - samo u Hrvatskoj. Cvita je Dinamo tužio zbog duga od 780 tisuća eura, no Vrhovni je sud odlučio da Dinamo svom bivšem igraču nije ništa dužan jer Udruga građana Dinamo nije pravni nasljednik Croatije d.d. koja je ugašena. No to znači kako bi današnji Dinamo sljedeće godine trebao slaviti 10. obljetnicu osnutka kluba.

>> Sud: Cvita bez milijuna, Dinamo nije pravni nasljednik Croatije!

Dinamo d.d. je zadržao pravo natjecanja u Prvoj HNL, pravo natjecanja u Europi, pravo na trofeje, naslove i kupove, pravo na igrače. Zadržao je sve osim svojih obveza

'Zamislite, Dinamo d.d. je zadržao pravo natjecanja u Prvoj HNL, zadržao je pravo natjecanja u Europi, pravo na trofeje, naslove i kupove, zadržao je pravo na igrače koji su bili pod ugovorom s Dinamom koji je tada bio udruga građana. Zadržao je sve osim svojih obveza. Ako je to moguće, onda zaista živimo u 'banana državi', šokiran je bio Cvitanović čije impresije prenose Sportske novosti.

Najbolji strijelac Modrih u povijesti slomljen je odnosom kluba prema njemu.

'Više ne dopuštam da me u Dinamu nazivaju najboljim strijelcem u povijesti kluba, da objavljuju moje fotografije, više ne dopuštam da uopće spominju moje ime, jer oni su – nule!

No Cvitanović se ne predaje. Odluka vrhovnog suda smiješna je i njemu, zato borbu nastavlja na Ustavnom sudu, a onda i u Strasbourgu gdje se nalazi Međunarodni sud pravde.

'Meni su dosadašnje sudske odluke zapravo nevjerojatne, pa ne mogu ne sumnjati u korumpiranost. Dinamo očito vrlo dobro kotira u tim vodama. Znate li što znači negiranje moga ugovora i moga potraživanja? To znači da nikad nisam igrao za Dinamo, da su sva prvenstva koje je Dinamo osvojio bila neregularna. Da na onim snimkama na kojima zabijam golove za 'Dinamo udrugu građana' zapravo nisam ja, nego da je neki prevarant umetnuo moj lik. Kako drukčije shvatiti?', pita se šokirani Cvita.

Bivši hrvatski reprezentativac kaže kako već ima neke povratne informacije iz Europe koje mu daju nadu da će svoju pravdu istjerati makar u Strasbourgu.

'Svi se smiju, ne mogu shvatiti da se tako nešto može dogoditi u pravnoj državi. Zamislite vi drskost Damira Vrbanovića koji izjavljuje da Dinamo nema više nikakvih sporova. Ima, osim moga još i onaj s Prosinečkim i onaj s Ladićem. Ali, o njihovu slučaju neću, ja se borim za sebe. Inače, Dinamo se dogovorio s dvojicom igrača iz tih dana koji su imali potraživanja. Zašto se onda uopće dogovarao i isplatio im dogovoreni iznos, ako je u pravu?'

Na Maksimiru očito ne mogu bez skandala. Suci, Hajduk, bivše legende, protjerani igrači, prijetnje smrću, borba navijača protiv Uprave… Što je sljedeće?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider