Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Porto glatko kod BATE-a

CSKA otkinuo bod Romi u posljednjim sekundama, Totti ponovno ispisao povijest

U susretu petog kola E skupine nogometne Lige prvaka CSKA i Roma su u Moskvi na Himki Areni bez gledatelja odigrali 1-1, dok je Porto u drugom poluvremenu riješio pitanje pobjednika na gostovanju kod BATE Borisova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica u Moskvi između domaćeg CSKA i Rome igrana je na temperaturi od minus 10 stupnjeva Celzijusa i to bez gledatelja zbog kazne ruskom sastavu. Roma je povela golom Francesca Tottija u 43. minuti iz slobodnog udarca, a izjednačio je Vasili Berezutski u posljednjim sekundama sudačke nadoknade.

Totti je s nekih 17 metara po sredini gola izveo slobodni udarac i uputio ga u stranu na kojoj je stajao Igor Akinfejev. Lopta je imala nezgodnu putanju, ali pogodak definitivno ide na dušu ruskom vrataru.

Kapetan Rome je današnjim pogotkom u Moskvi, koji je postigao sa svojih 38 godina, 1 mjesec i 29 dana, postavio novi rekord kao najstariji strijelac u povijesti Lige prvaka. I stari rekord držao je Totti, 30. rujna ove godine zabio gol Manchester Cityu i tada je smijenio najstarijeg strijelca elitnog europskog klupskog natjecanja Ryana Giggsa (37 godina i 289 dana).

Totti je sve bliže apsolutnom rekordu bivšeg Kupa prvaka kojeg od davne 1965. godine postavio legendarni Mađar Ferenc Puskas u dresu Reala protiv Feyenoorda. Puskas je bio strijelcem s 38 godina, 5 mjeseci i 20 dana.

Činilo se da će Roma dohvatiti tri boda, no onda se u posljednjim sekundama utakmice dogodilo ono najgore. Roma je krenula u polukontru, no izgubila je loptu na sredini terena i to potom platila pogotkom. Vasili Berezutski pokušao je nabaciti loptu na peterac gostiju, no istu nije nitko zahvatio što je prevarilo vratara De Scantisa.

Roma je pobjedom mogla načiniti veliki korak prema osmini finala, dok bi poraz za Ruse značio oproštaj od Lige prvaka. Ovako je odluka odgođena za zadnje kolo. U drugom dvoboju iz ove skupine večeras se sastaju Manchester City i Bayern.

Na ljestvici vodi Bayern sa 12 bodova, CSKA i Roma imaju po pet bodova, a City je posljednji s dva boda.

U susretu petog kola H skupine Porto je na gostovanju pobijedio BATE Borisov 3-0 i potvrdio prolaz u osminu finala. Junak utakmice bio je Hector Herrera koji je u 56. minuti postigao vodeći gol na utakmici, a potom asistirao za iduća dva portugalskog sastava. Strijelci su bili Martinez (65) i Tello (89). Porto je ovom pobjedom gurnuo Šahtar u drugi krug bez obzira na večerašnji ogled protiv Athletic Bilbaa.

Porto vodi na ljestvici s 13 bodova, Šahtar ima pet bodova manje, ali i utakmicu manje. BATE je treći s tri boda, a momčad iz Bilbaa je zadnja s jednim bodom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider