Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan naslov u sedam godina

Cruyff ismijao Real Madrid nakon neuspješne sezone

Bivši nogometaš Barcelone i reprezentacije Nizozemske Johan Cruyff opleo je po Real Madridu nakon što je u svega nekoliko dana madridski klub ostao bez mogućnosti osvajanja ijednog velikog trofeja u ovoj sezoni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Real je 9. svibnja praktički izgubio šanse za naslov prvaka u Španjolskoj jer je remizirao kod kuće protiv Valencije, a onda je samo četiri dana kasnije ispao u polufinalu Lige prvaka nakon 1:1 protiv Juventusa na Santiago Bernabeu. Potvrda o izgubljenom naslovu stigla je prošlog vikenda kada je Barcelona slavila kod Atletico Madrida i lišila 'kraljevski' klub šanse da se do zadnjeg kola bori za titulu.

"Smiješno je da je Real osvojio jedan naslov prvaka Španjolske u sedam godina", rekao je legendarni Nizozemac Johan Cruyff u razgovoru za De Telegraaf.

"Izgubiti jedno, dva prvenstva nije problem. No s ovakvom momčadi izgubiti šest naslova prvaka, a samo ga jednom osvojiti, to je jednostavno smiješno", tvrdi Cruyff.

"U posljednjim utakmicama pitao sam se da li neki igrači Reala uopće žele sudjelovati na utakmici. Razlika između Reala i Barcelone je u tome što u Barci svi žele sudjelovati i pomoći da se zabije pogodak više od suparnika", veli Nizozemac koji je najavio i finalni ogled Lige prvaka između Barcelone i Juventusa.

"Još se jednom pokazalo da novac ne kupuje titule i da je španjolski nogomet iznad engleskog. Manchester City, a i PSG, imaju toliko novaca, ali ne mogu proći dalje od osmine, odnosno četvrtine finala Lige prvaka".

Real Madrid je uoči ove sezone potrošio 80 milijuna funti za dovođenje Tonija Kroosa, Keylora Navasa, Jamesa Rodrigueza i Martina Odegaarda. Sezonu ranije doveden je Gareth Bale za 85 milijuna funti, a Isco i Asier Illarramendi za sveukupno 60 milijuna funti.

Rekordna je bila sezona 2009/2010 kada je Real potrošio gotovo 200 milijuna funti na Kaku, Cristiana Ronalda, Karima Benzemu, Xabija Alonsa, Angela Di Mariju i Alvara Arbelou.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider