Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svemirske brojke

Cristiano Ronaldo zabio 700. gol u karijeri: Pogledajte kako ih je rasporedio

Reprezentacija Portugala gostovanje u Ukrajini neće pamtiti po dobrome, ali njihov kapetan i najbolji igrač ipak ima određenog razloga za zadovoljstvo.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Reprezentacija Portugala u Ukrajini je doživjela poraz i neće moći kvalifikacijsku skupinu B za Europsko prvenstvo završiti na prvom mjestu.

Osim po porazu s kojim su se oprostili od nadanja da će biti prvi u grupi (i na taj si način priskrbiti nešto lakši ždrijeb skupina za Euro), Portugalci će sinoćnji poraz pamtiti i po velikom jubileju svog kapetana i najboljeg igrača.

Cristiano Ronaldo postigao je 700. pogodak u karijeri u natjecateljskim utakmicama.

Pepe razočaran, Ukrajinci slave (Foto: AFP) Portugal nokautiran: Ukrajina se plasirala na Euro, Kosovo i Srbija ostali u igri divider

Do ovog impresivnog dosega Ronaldo je stigao za 17 godina. Prvi seniorski gol zabio je 7. listopada 2002. godine u dresu Sporting Lisabona u pobjedi od 3:0 protiv Moreirensea.

Ukupno je za Sporting postigao pet zgoditaka, za Manchester United 118, za Real Madrid 450, za Juventus 32, a ovaj gol Ukrajincima bio mu je 95. u dresu reprezentacije.

Sevilla mu je najdraža mušterija

Statističari su izračunali kako mu je najdraža mušterija bila Sevilla, kojoj je zabio čak 27 golova, slijedi Atletico s 25, dok je protiv Barcelone poentirao 18 puta.

Najviše je golova postigao desnom nogom (442), lijevom ih je pak postigao 129, a glavom 127. Čak 595 od tih 700 golova postigao je iz šesnaesterca.

Mogao bi i do brojke 800

Da njegova ubojitost s godinama ne jenjava, svjedoči i podatak kako je u reprezentaciji Portugala, nakon što je navršio 30 godina, u 44 nastupa postigao 43 gola.

Ronaldo će u veljači proslaviti 35. rođendan, ali ne sumnjamo kako će još godinama igrati na vrhunskom nivou. Kad je iz Real Madrida prelazio u Juventus, liječnici talijanskog kluba nakon detaljnih pregleda utvrdili su kako je on toliko fizički spreman da ima tijelo 10-ak godina mlađe osobe. Uostalom, i sam je nedavno ustvrdio kako vidi sebe da će igrati i do 40. godine, a bude li stvarno tako, onda će padati i razni novi rekordi...

Što treba Vatrenima i kakve opasnosti prijete?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider