Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
's njim je sve moguće'

Svijet se poklonio 'superheroju' Ronaldu: 'Napravio ono o čemu je dosada samo slušao'

Nakon što je Cristiano Ronaldo hat-trickom poslao Real Madrid u polufinale Lige prvaka svjetski mediji 'natjecali su se' tko će primjeniti bolji opisni pridjev za njegov nastup...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Real Madrid napravio 'očekivani' preokret protiv Wolfsburga u četvrtfinalu Lige prvaka svjetski mediji poklonili su se Cristianu Ronaldu, strijelcu hat-tricka u 3:0 pobjedi 'kraljeva'. Čak su i Nijemci skinuli kapu portugalskom napadaču, iako su naglasili da velike zasluge za prvi pogodak idu Naldu i Guilavoguiju.

"Ludi Ronaldo hat-trickom odveo Real Madrid u polufinale. Ako je Pique gledao utakmicu možda će sada prestati govoriti da je Ronaldo najbolji nogometaš-čovjek na svijetu i uključiti ga u kategoriju 'aliena' zajedno s Messijem", piše talijanska La Gazzetta dello Sport.

"Povratak je potpisao Ronaldo", stoji na francuskom L'Equipeu.

"1, 2, 3, Ronaldo! Pogoci Ronalda uništili su Wolfsburgov san. Čudesna večer Portugalca, no Wolfsburg je svojim pogreškama otvorio put Realu", piše njemački Bild.

"Cristiano je bio previše za Wolfsburg. San o polufinalu nije se ostvario. Pogodak u gostima koji bi nas odveo u polufinale nikada nije stigao", prenosi Kicker.

"Cristiano zabija kada je to potrebno. Često na udaru kritika nakon velikih utakmica, no njegov večerašnji šou ostat će zapamćen kao jedan od najvećih u povijesti Real Madrida", piše Daily Mail.

"S Cristianom u momčadi sve je moguće", piše argentinski Ole.

Španjolski mediji su bili puni hvale ili su najednostavnije moguće samo prenijeli vijest. To je naravno ovisilo o tome je li medij katalonski ili madridski.

"Ronaldo odveo Real u polufinale. Bio je hladnokrvan i proslavljao je u svom stilu", prenio je katalonski Mundo Deportivo, dok je drugi katalonski dnevnik Sport bio malo rječitiji.

"Cristiano je obukao svoj kostim superheroja. Real je proživio epsku večer zahvaljujući Ronaldu".

Marca je bila posebno inspirirana u svojem opisu Ronaldove izvedbe.

"Utakmica protiv Wolfsburga već je u upisana u povijesne knjige, zajedno s besmrtnim Cristianom Ronaldom. Junak generacije koji nikada nije proživio ovakav preokret, već je samo slušao i čitao o tome kako su to radili njegovi prethodnici".

Ronaldo je konačno došao na svoje i 'spustio' svim novinarima i kritičarima koji cijelu njegovu sezonu nazivaju neuspješnom.

Real Madrid i Manchester City, koji je u uzvratu s minimalnih 1:0 slavio protiv PSG-a, prvi su polufinalisti Lige prvaka. Danas ćemo doznati hoće li Atletico Madrid izbaciti Barcelonu koja je slavila u prvoj utakmici 2:1, te može li Benfica pred svojim navijačima šokirati Bayern i okrenuti 0:1 s Allianz Arene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider