Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slažete li se?

Ćorluka: Hrvatska ima mladu momčad pa očekivanja nisu visoka

Branič hrvatske nogometne reprezentacije i moskovske Lokomotive, Vedran Ćorluka (29), rekao je kako Hrvatska ima mladu i snažnu momčad, no da očekivanja od nje nisu velika kao nekada pa je igračima lakše igrati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Govoreći za internetsku stranicu FIFA-e, Ćorluka se osvrnuo na kvalifikacije za iduće Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Rusiji 2018. godine, gdje je Hrvatska u skupini s Turskom, Ukrajinom, Finskom i Islandom.

"Sada imamo mladu i snažnu momčad a očekivanja nisu visoka kao u prošlosti pa se nadam da će nam biti lakše. Za mene će Svjetsko prvenstvo u Rusiji biti poseban događaj jer volim tu zemlju. Znam da će organizirati nevjerojatan turnir. Svojim suigračima u reprezentaciji govorim o Rusiji pa i oni imaju veliku želju biti ondje“, dodao je.

Ćorluka, koji je u Moskvu došao prije tri godine, istetovirao je Babušku, drvenu lutku koja je simbol ruske kulture.

"Svaka od mojih tetovaža priča o događajima iz mog života pa sam jednu od njih odlučio posvetiti Rusiji. Time sam odavao počast zemlji, navijačima i klubu koji su napravili puno za mene“, izjavio je. „Dugo sam razmišljao kako bi Babuška trebala izgledati no na kraju sam odabrao onu koju mi je predložio salon za tetoviranje. Sada i do kraja života to će biti sjajno sjećanje na Rusiju“, istaknuo je.

Ćorluka je 2012. došao u Lokomotiv iz Bayer Leverkusena, a ranije je igrao za Manchester City, Tottenham i zagrebački Dinamo.

„Nisam mogao niti zamisliti da ću završiti u Rusiji“, priznaje. „Sve se dogodilo nakon Europskog prvenstva 2012. kada me je pozvao tadašnji trener Lokomotiva Slaven Bilić. Već sam bio radio puno s njim, i pritom uvijek uživao, pa sam nakon nekoliko dana promišljanja prihvatio ponudu. Bilić je nažalost otišao godinu dana kasnije međutim ja sam i dalje tu, i uživam“, rekao je.

Lokomotiv je prošle godine osvojio ruski kup, a Ćorluka je ljetos izabran za kapetana te se svrstao među najbolje braniče ruske lige.

Napominje, pak, da ga Rusija i Moskva oduševljavaju i izvan terena. „Moskva je za mene grad parkova, restorana, prekrasnih ulica i podzemne željeznice. Metroi u Londonu i New Yorku ne mogu se uspoređivati s moskovskim. Ulazak na stanicu je poput ulaska u muzej. To je jedna od mojih najsnažnijih impresija Rusije. Bez obzira na Svjetsko prvenstvo, svatko bi jednom u životu trebao posjetiti Moskvu i Sankt Peterburg. Također volim i Samaru“, dodao je.

Putujući tri godine diljem zemlje te igrajući na različitim stadionima uočio je strast Rusa prema nogometu.

„Dobro se sjećam jednog navijača u Saransku“, kaže. „Na svakoj utakmici Mordovije on se skida do pasa i izvikuje smiješne stvari. I to radi bez obzira o kakvom je vremenu riječ, i ljeti i zimi. Jednom smo igrali u prosincu na minus 15 a on je bio ondje gol do pasa“, rekao je Ćorluka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider