Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
drugi pogodak

Coppa Italia: Stipe Perica zabio i pogurao Udinese prema osmini finala

Stipe Perica zabio u pobjedi Udinesea i pripomogao u plasmanu među 16 najboljih...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Udinesea izborili su plasman u osminu finala talijanskog nogometnog kupa nakon što su u Udinama pobijedili Atalantu 3-1, a drugi pogodak za domaćina zabio je hrvatski nogometaš Stipe Perica. Drugi je to pogodak za Pericu u dresu Udinesea, nakon što je prvijenac postigao u svibnju u ligaškoj utakmici  protiv Rome.

Domaćin je poveo u 4. minuti golom Antonia Di Natale iz jedanaesterca. U 48. minuti je izjednačio Gaetano Monachello, no Perica je devet minuta kasnije Udinese doveo u novo vodstvo. Konačnih 3-1 postavio je Di Natale svojim drugiom golom u 76. minuti. Perica je odigrao cijeli susret,

Plasman u osminu finala izborila je i Verona, te trećeligaš Alessandrija koji se pobrinuo za iznenađenje dana pobijedivši na gostovanju Palermo 3-2. Za goste su golove zabili Loviso (4-11m), Marconi (23) i Nicco (82), dok su strijelci za Palermo bili Trajkovski (55) i Gilardino (85). Palermo je od 22. minute igrao bez isključenog Vazqueza. Mato Jajalo nije nastupio za Palermo, dok je u gostujućim redovima cijeli susret odigrao Zabočanin Vedran Celjak. Mladi 24-godišnji branič je 2011. preselio iz Zagreba u Sampdoriju, no još nije debitirao za momčad iz Genoe. Prvu sezonu je proveo na posudbi u Pergocremi, zatim u Grossetu i Padovi, a trenutačno je član Alessandrije, trećeplasiranog sastava treće talijanske lige.

'Fenjeraš' Serie A, Verona je teškom mukom porazila trećeligaša Paviju 1-0. Pogodak odluke zabio je Claudio Winck u prvoj minuti sudačke nadoknade.


Coppa Italia, rezultati:
Palermo - Alessandria (III) 2-3
Verona - Pavia (III) 1-0
Udinese - Atalanta 3-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider