Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pola sata za hat-trick

VIDEO Rapsodija Argentine: 'Ukazao' se Messi iz Barcelone!

Argentinci su napokon dočekali ono što su godinama zazivali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom kolu skupine D Copa Americe Argentina je pregazila Panamu 5:0, a prvo ime utakmice bio je Lionel Messi.

Najbolji svjetski nogometaš ušao je u igru u 61. minuti i do kraja dvoboja uspio postići tri gola, u 68., 78. i 87. minuti. Posebno lijep bio je Messijev drugi gol, iz školski izvedenog slobodnjaka.

U tih pola sata igre Messi je konačno u dresu Argentine zaigrao na razini iz Barcelone. Godinama su mu i navijači i mediji u Argentini spočitavali da za reprezentaciju ne igra ni približno dobro kao za Barcu i sad se svi nadaju da će do kraja Copa Americe nastaviti u ovakvom ritmu. Bude li zaista tako, onda Gaučosi imaju velike šanse da osvoje naslov kontinentalnog prvaka, prvi nakon 1993. godine.

Inače, put prema pobjedi Argentincima je olakšao Nicolas Otamendi već u sedmoj minuti, a nakon Messijeva hat-tricka trijumf je u 90. minuti potvrdio Sergio Aguero.

Druga utakmica ove skupine bila je dramatična, a Čile je pobijedio Boliviju 2:1 i napravio veliki korak prema prolasku u četvrtfinale.

Arturo Vidal je u 46. minuti doveo Čileance u vodstvo, ali izjednačio je u 61. Jhasmani Campos.

Nažalost po Boliviju, Campos je na kraju ispao tragičar jer je u osmoj minuti sudačke nadoknade igrao rukom u svom šesnaestercu. Sudac je dosudio penal, a Vidal je bio siguran i Čile je stigao do tri vrijedna boda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider