Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi gol u Španjolskoj

Evo što je Čop spreman napraviti da ode na Euro

Hrvatski reprezentativac i napadač Malage, Duje Čop (25), koji je u nedjelju pogotkom presudio Rayo Vallecanu, rekao je da je sretan zbog prvog gola u Španjolskoj, no da je spreman napustiti španjolski klub ove zime ukoliko ne dobije veću minutažu koja bi mu pomogla da s Hrvatskom ode na Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Sretan sam zbog pogotka. Zaslužio sam igrati danas jer sam naporno trenirao i kada nisam dobivao priliku igrati. Ovo je bila važna pobjeda i za mene jako bitan pogodak“, rekao je Čop Hini ispred stadiona u jugoistočnoj četvrti Vallecas gdje je njegov gol donio tri boda momčadi s juga Španjolske.

Rayo Vallecano je poveo već u 6.minuti golom Javia Guerre te je dominirao u prvom poluvremenu u kojem je Čop igrao u napadu Malage s Nizozemcem Amrabatom u formaciji 4-4-2. Hrvatski napadač je u 31. minuti dobio žuti karton nakon što je pao poslije duela s protivničkim vratarom blizu desnog ruba kaznenog prostora. U 43. minuti je pak utrčao u kazneni prostor, nakon što ga je proigrao Amrabat, no vratar domaćih je bio brži te klizeći uhvatio loptu.

U drugom dijelu je Rayo pao, a Malaga počela pritiskati u formaciji 4-3-3 s Čopom u sredini. Malaga je izjednačila u u 59. minuti pogotkom Brazilca Charlesa, napadača koji je ušao u nastavku, a pobjednički gol postigao je Čop u 87. minuti. On je na oko osam metara od gola primio ubačenu loptu s lijeve strane, te ju poslao u nebranjeni dio mreže.

"Zadovoljan sam Čopovim učinkom, nadam se da će zabiti još puno golova", rekao je Hini trener Malage na upit o budućnosti Čopa u njegovoj momčadi.

Iako je na pripremama uoči sezone zabio tri gola i bio najbolji strijelac, pa zatim igrao u početnoj postavi, posljednjih tjedana ga García nije stavljao puno u igru, a i kada je bio na terenu igrao bi iza isturenog napadača što nije pozicija na kojoj se najugodnije osjeća.

 

"Danas kada sam dobio priliku pokazao sam da mogu odigrati dobro svih 90 minuta“, rekao je Čop te nadodao:

"Želim biti važan igrač Málage, a ako to neću biti, odnosno ne budem li igrao dovoljno otići ću drugdje."

Nakon što je postao izbornik Hrvatske, Ante Čačić ga je pozvao na reprezentativna okupljanja. Prošli mjesec je rekao da će na Europsko prvenstvo ići igrači koji će biti standardni u svojim klubovima te da je Čop na širem reprezentativnom popisu.

"San mi je ići na Europsko prvenstvo. Napravit ću sve što je potrebno da budem u reprezentaciji, ne dobijem li ovdje priliku otići ću ondje gdje ću igrati", poručio je Čop koji je u dresu Málage odigrao 504 minute u 11 utakmica.

Ljetos je došao iz talijanskog Cagliarija, a ugovor ima do ljeta iduće godine.

U lipnju počinje Europsko prvenstvo u Francuskoj, a Čop se osvrnuo na ždrijeb.

"Španjolska je favorit i za osvajanje prvenstva, ali Hrvatska, za koju se nadam nastupiti, uvijek igra dobro protiv velikih momčadi. Svjesni smo svoje kvalitete i optimisti uoči Eura", zaključio je Čop.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider