Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri pobjede iz tri utakmice

Conteova Italija: Evo tko prijeti Hrvatskoj i koji sustav nas očekuje

Talijanski nogometni izbornik Antonio Conte, koji je preuzeo reprezentaciju nakon fijaska na SP u Brazilu, uveo je u kadar dosta novih imena, ali zasad to nije ostavilo traga na rezultatima u kvalifikacijama za Euro 2016. ..

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U tri utakmice upisao je tri pobjede, i to bez jedne od najvećih zvijezda Marija Balotellija. No, uoči susreta protiv Hrvatske Conte je 'prekriženog' Balotellija ipak pozvao u nacionalnu momčad, kazavši da mu daje novu šansu. Međutim, napadač Liverpoola morao je napustiti reprezentaciju zbog ozljede i neće ga biti u sastavu protiv Hrvatske.

Iako sve više trenera favorizira sustav 4-2-3-1, Conte je dosljedan sustavu 3-5-2, koji se lako može promijeniti u 5-3-2. U sve tri utakmice kvalifikacija koristio je sustav 3-5-2.

U obrani najstandardnniji su bili Matteo Darmian (Torino), Giorgio Chiellini i Leonardo Bonucci (oba Juventus), u veznom redu Claudio Marchisio (Juventus) i Alessandro Florenzi (Roma), a u napadu Ciro Immobile (Borussia Dortmund), uz kojega su se mijenjali 23-godišnji Simone Zaza (Sassuolo) i iskusni Graziano Pelle (Southampton).

Od pet golova u dosadašnjem dijelu kvalifikacija tri su postigli braniči, a također tri su pogotka pala nakon prekida. Najčudnija je bila utakmica protiv Azerbejdžana u Palermu, koju su Talijani dobili sa 2-1, a sva tri gola zabio je stoper Giorgio Chiellini, dva u protivničku, a jedan u svoju mrežu.

Iako je pobornik sustava 3-5-2, protiv Hrvatske bi Conte mogao igrati u formaciji 4-2-3-1 ako se odluči da zaigra sa krilnim napadačima Stephanom El Shaarawyjem (AC Milan) i Alessijom Cercijem (Atlético Madrid). U tom slučaju u vršku napada ne bi bilo mjesta za Immobilea, već bi za tu poziciju konkurirali Simone Zaza i Graziano Pelle. (Hina)

Utakmice Italije u kvalifikacijama za Euro 2016:

13. listopada: MALTA - ITALIJA 0-1 (Graziano Pelle 24)

ITALIJA: Buffon - Darmian, Bonucci, Chiellini - Candreva, Florenzi (Aquilani, 59), Veratti, Marschisio, Pasqual - Pelle (Ogbonna 75), Immobile (Giovinco, 65).
Crveni karton: Bonucci (73)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
10. listopada: ITALIJA - AZERBAJDŽAN 2-1 (Giorgio Chiellini 44, 82/ Giorgio Chiellini 76-autogol)

ITALIJA: Buffon - Bonucci, Ranocchia, Chiellini - Darmian (Candreva, 81), Florenzi (Giovinco, 77), Pirlo (Aquilani, 73) , Marchisio, De Sciglio - Immobile, Zaza
------------------------------------------------------------------------------------------------------
9. rujna: NORVEŠKA - ITALIJA 0-2 (Simone Zaza 16, Leonardo Bonucci 62)

ITALIJA: Buffon - Astori, Bonucci, Ranocchia - De Sciglio, Giaccherini, De Rossi, Florenzi (Andrea Poli, 87), Darmian (Pasqual, 61) - Immobile, Zaza (Destro 84).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider