Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'oštećeni smo'

Conte zadovoljan igrom mladih igrača, ali vjeruje: 'Zaslužili smo više'

Izbornik reprezentcije Italije Antonio Conte bio je zadovoljan prezentacijom svoje momčadi, koja je debitirala u sustavu 4-3-3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Italija je na gostovanju u Splitu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj odigrala 1:1 protiv Hrvatske. Naše je u vodstvo doveo Mario Mandžukić, a bod 'azzurrima' spasio je Antonio Candreva udarcem s bijele točke.

"Pružili smo dobru partiju, karakternu i hrabru. Sretan no svjestan da još imamo dosta posla. Mladi igrači rastu i stječu iskustvo što je za našu reprezentaciju vrlo bitno. Bilo je teško igrati bez navijača, jer smo očekivali spektakli, no na kraju možemo biti više-manje zadovoljni".

Pogodak Marija Mandžukića svega 30-ak sekundi nakon što je Italiji poništen regularni pogodak Conte je komentirao ovako:

"Bili smo naivni, ali bili smo uvjereni da je pogodak regularan. Bio je to dvostruki udarac za nas, jer smo dobili gol iz zaleđa, nakon što je naš poništen neopravdano. U svakom slučaju sudac je trebao naći neki razlog da zaustavi kontru Hrvatske", smatra Conte koji je debitirao sa svojim 4-3-3 sustavom.

"To je sustav koji mi dozvoljava da do maksimalnih granica iskoristim igrače koji u Seriji A igraju na krilnim pozicijama. Radili smo na tome na treninzima, no kada su svi igrači Juventusa ovdje, onda primjenjujemo 3-5-2 koji je najpogodniji njima", kaže Conte te zaključuje.

"Mislim da smo danas, u usporedbi s prvom utakmicom na San Siru, odigrali daleko bolje i da smo napravili veliki korak prema naprijed. Zapravo, vjerujem da smo zaslužili više od ovoga".

Norveška je pred svojim navijačima odigrala samo 0:0 protiv Azerbajdžana, tako da je Italija ostala druga u skupini, s dva boda manje od vodeće Hrvatske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider