Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Buffon vjeruje u pobjedu

Conte ne traži pobjedu pod svaku cijenu, ali poslao je jasnu poruku

Dan uoči velikog ogleda Italije i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine konferenciju za novinare odradili su domaći izbornik i kapetan...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica je na rasporedu u 20:45, međutim postoji strah da bi susret mogao biti odgođen zbog kiše koja neumoljivo pada već tjednima u Italiji. No, izbornika Antonija Contea ne brine ta informacija, već se koncentrira isključivo na svoju momčad.

"Momčad je spremna. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, neovisno o tome s kakvim ćemo sastavom izaći na travnjak. Imamo problema s ozljedama, ali kod svih momaka vidim veliku želju da odigraju dobru utakmicu. Ne smijemo se nikoga bojati, ali moramo svakoga poštivati. Hrvatska ima puno talentiranih igrača, te stoga moramo ostati kompaktni na travnjaku cijelo vrijeme i pokušati u utakmicu prenijeti ono što radimo na treningu", rekao je Conte.

"Mogu reći da smo proučili Hrvatsku, te da znamo njene jake i slabe strane. No ključno će biti da sutra mi prezentiramo naš najbolji nogomet. Očekujem dobru predstavu svojih momaka, a to ne mora nužno značiti i pobjedu. Naravno, težit ćemo istoj, ali prije svega mi je bitan način na koji ćemo odigrati susret", kaže Conte, te zaključuje:

"Hrvatska je vrlo kvalitetna momčad i jako me zanima kako ćemo sutra proći".

Kapetan Italije Gianluigi Buffon ne gleda na ovaj susret kao bilo koji drugi.

"Sutrašnja utakmica neće biti kao i svaka druga. Bit će to utakmica dviju najboljih momčadi koje su istovremeno ambiciozne i ponizne. Mi smo Italija i povijest naših rezultata govori dovoljno. Zaista želimo odigrati dobro sutra i uvjeriti naše navijače da je ova momčad živa i spremna nositi se s najvećim reprezentacijama. Utakmica će biti teška, no vjerujem da možemo do pobjede", zaključio je legendarni vratar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider