Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
A sad Tour de France

Contador pobjednik Giro d'Italia: Španjolac u društvu Hinaulta!

Španjolac Alberto Contador, član momčadi Tinkoff-Saxo pobjednik je prestižne biciklističke utrke Giro d'Italia koja je danas završila u Milanu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Contadoru je to drugi trijumf na Giru nakon što je pobijedio i 2008. godine. Španjolac je postao i tek drugi biciklist nakon Francuza Bernarda Hinaulta koji je najmanje po dva puta slavio na tri najprestižnije biciklističke utrke (Tour de France, Giro, Vuelta).

Odluka o pobjedniku bila je poznata i prije posljednje etape, 178 kilometara dugačke dionice od Torina do Milana. U posljednju etapu Contador je ušao s više od dvije minute prednosti pred Talijanom Fabijom Aruom i uspio je obraniti veliku prednost. Aru je na koncu imao 1.53 minute zaostatka, a treći je bio Španjoklac Mikel Landa sa više od tri minute zaostatka.

Pobjedu u posljednjoj etapi izborio je Belgijanac Iljo Keisse (Etixx - Quick-Step) ispred Australca Lukea Durbridgea (Orica-GreenEdge) i Nijemca Rogera Klugea.

Na početku godine Contador je najavio da želi ove sezone osvojiti Giro i Tour de France, te tako postati prvi biciklist kojemu je to uspjelo nakon Marca Pantanija 1998. godine. Prvi dio iznimno teškog zadatka je ostvario. Sada ga čeka nastup na Touru koji starta 4. srpnja. Međutim, na Touru će nastupiti i nekoliko sjajnih biciklista koji nisu nastupili na utrci po Italiji kao što su Chris Froome, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali i Thibaut Pinot.

REZULTATI:

1. Iljo Keisse (Bel / Etixx - Quick-Step) 4:18:37
2. Luke Durbridge (Aus / Orica) isto vrijeme
3. Roger Kluge (Njem / IAM Cycling) +9
4. Alexander Porsev (Rus / Katusha) +9
5. Giacomo Nizzolo (Ita / Trek) +9...
UKUPNI POREDAK:

1. Alberto Contador (Špa / Tinkoff - Saxo) 88:22:25
2. Fabio Aru (Ita/ Astana) +1:53
3. Mikel Landa (Špa / Astana) +3:05
4. Andrey Amador (Kos / Movistar) +8:10
5. Ryder Hesjedal (Kan / Cannondale) +9:52...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider