Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pada svjetski rekord

Ne mora samo Babić pitati suprugu: Rooney dobio "zeleno svjetlo" za megatransfer

Najbolji strijelac u povijesti Manchester Uniteda blizu je odlaska s Old Trafforda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wayne Rooney na korak je od odlaska u Kinu nakon što je dozvolu za transfer dala njegova supruga Coleen.

Pišu to engleski mediji koji se pozivaju na izvor blizak obitelji Rooney.

Neimenovani kineski klub (Englezi pretpostavljaju da je u igri neka od momčadi iz Pekinga ili Šangaja) ponudio je napadaču Manchester Uniteda plaću od 900.000 funti tjedno i ugovor na tri godine tijekom kojih bi ukupno zaradio više od 140 milijuna funti.

Takva ponuda prekinula je nećkanje u obitelji Rooney koje traje posljednjih godinu dana, otkako su Kinezi prvi put pokazali interes i spremnost da realiziraju transfer napadača koji je nedavno srušio rekord Sir Bobbyja Charltona i postao najbolji strijelac u povijesti Uniteda.

Coleen Rooney dala je "zeleno svjetlo" svom suprugu da napusti Manchester i ode u Kinu, ali će ona i njihova tri sina (Kai, Klay, Kit) ostati živjeti u Engleskoj, u Cheshireu, nedaleko od Manchestera i Liverpoola u kojem žive roditelji Coleen.

Rooneyjeva supruga ne želi odlazak u Kinu prvenstveno jer želi da se njihovi sinovi obrazuju u Engleskoj. Ukoliko se transfer ne izjalovi, Rooney će otići u Kinu i dolaziti doma kad god stigne.

U tri godine, koliko je predviđeno da ostane tamo, Rooney će u Kini zaraditi više nego u svojih 17 sezona u Engleskoj.

Ovakva situacija među Rooneyjevima podsjetila nas je na izjave Željka Babića nakon poraza od Slovenije. Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije tada je na pitanje o svojoj ostavci odgovorio kako će morati razgovarati sa suprugom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider