Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

CNN: Rivalstvo Hrvatske i Srbije među 10 najvećih na svijetu

Dok se neki naši sportski čelnici još uvijek pitaju jesu li zemlje bivše Jugoslavije, a danas zapadnog Balkana, spremne za regionalnu nogometnu ligu, rivalstvo Hrvatske i Srbije vani je prepoznato kao jedno od najvećih na planeti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

CNN je sastavio popis deset najvećih međunacionalnih nogometnih rivalstava, a u odabranu ekipu ušla je i naša zemlja tj. veliko rivalstvo Hrvatske i Srbije. Popis je slagan na osnovi više stotina godina starih kulturnih i političkih razlika koje isplivaju uvijek kada se suprostavljene zemlje nađu na nogometnom terenu. 

Godine etničkog nasilja između bivših Yu republika znače veliku mržnju između Hrvatske i Srbije. Rivalstvo čak prelazi nogometni teren, ali i njihov dio svijeta, piše CNN. Spominje se i obračun hrvatskih i srpskih navijača na teniskom terenu tj. incident sa Australian Opena u Melbourneu u siječnju prošle godine. 

>> Potukli se hrvatski i srpski navijači

Dodajmo tu i Bošnjake i shvatit ćete zašto je najbolje za sve da se ove reprezentacije ne susretnu u kvalifikacijskim skupinama, piše CNN.

10 najvećih međunacionalnih nogometnih rivalstava (bez određenog reda):

1.  Engleska i Škotska
2.  Argentina i Brazil
3.  Njemačka i Poljska
4.  Meksiko i SAD
5.  Hrvatska i Srbija
6.  Grčka i Turska
7.  Nigerija i Gana
8.  Španjolska i Portugal
9.  Čile i Peru
10.Danska i Švedska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider