Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opako se zamjerili

Cityju propala žalba na odluku UEFA-e, prijeti im izbacivanje iz Lige prvaka!

Aktualni prvaci Engleske žalili su se i podastrli su svoje argumente, ali su odbijeni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istragu koju je UEFA pokrenula protiv njega Manchester City pokušao je zaustaviti na Sportskom arbitražnom sudu (CAS), ali nije uspio - odbijeni su i krovna europska organizacija nastavit će se baviti eventualnim nepravilnostima u poslovanju kluba s Etihada.

Prije nekoliko je godina Der Spiegel objavio dokumente u kojima je naveo kako je City povećao vrijednost višemilijunskog sponzorskog posla, čime je u zabludu doveo UEFA-ino upravljačko tijelo koje brine o poštivanju Financijskog fair-playa.

UEFA je na to pokrenula istragu u sklopu koje je prvotna sankcija za City bila novčana kazna od 49 milijuna funti i smanjeni broj igrača koji je moguće prijaviti za nastup u Ligi prvaka, a istraživanje se i nakon toga nastavilo.

City je kaznu platio, ali je istodobno i podnio žalbu Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei.

U žalbi su negirali krivnju, ali i tvrdili da UEFA nema ovlasti pokrenuti protiv njih proces vezan za Financijski fair-play.

Žalba im je odbijena uz obraloženje CAS-a kako je "neprihvatljiva jer u ovom trenutku još nije do kraja utvrđena njihova krivnja i kolika će se kazna primijeniti ako se to dogodi".

City je oštro reagirao prema UEFA-i, koja nastavlja sa svojom istragom. Budući da je engleski klub već kažnjen novčano (onih spomenutih 49 milijuna funti), iduća bi im kazna, piše BBC, mogla biti izbacivanje iz Lige prvaka. Ne tako da ih se izbaci usred tekuće sezone, već da za iduću dobiju zabranu nastupa...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider