Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Faul je bio vani

City (uz pomoć suca) promarširao Wembleyjem i stigao na milimetar od titule

Građani su slavili u gostima kod Tottenhama, a drugi pogodak su postigli iz poklonjenog jedanaesterca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Cityja napravili su još jedan korak prema novom naslovu prvaka Engleske pobijedivši u 34. kolu Tottenham na Wembleyju sa 3:1 (2:1), čime su stvorili 16 bodova prednosti pred gradskim suparnikom Manchester Unitedom koji ima utakmicu manje.

Guardiolina momčad povela je u 22. minuti pogotkom Gabriela Jesusa. Tri minute poslije na 2:0 povisio je Gundogan iz dvojbenog kaznenog udarca. Naime, vratar domaćih Hugo Lloris srušio je Raheema Sterlinga, ali se kontakt dogodio izvan kaznenog prostora. No, sudac Jonathan Moss pokazao je na bijelu točku.

U 42. minuti Christian Eriksen vratio je tračak nade Spursima u preokret, pogotkom za smanjenje na 1:2. No, u 72. minuti Sterling je uspio realizirati jednu od brojnih prilika u kojima se našao te postavio konačnih 3:1 čime je Manchester City prekinuo niz od tri poraza u svim natjecanjima.

Nogometaši Liverpoola stigli su do 20. ovosezonske pobjede u engleskoj Premierligi, nakon što su pred svojim navijačima svladali Bournemouth sa 3:0 (1:0). Strijelci za pobjedu Kloppove momčadi bili su Mane (7), Mohamed Salah (69) i Firmino (90). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren bio je u početnoj postavi Liverpoola i igrao dobro do 83. minute, kada ga je zamijenio Estonac Klavan.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider