Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neumoljivo gaze

City u gradskom derbiju sredio United, kiksali i Chelsea i Arsenal

Oba londonska sastava nisu uspjeli osvojiti sva tri boda na domaćem terenu, a bitka za Manchester pripala je trupama Pepa Guardiole.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 12. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pobijedio gradskog suparnika Manchester United sa 3:1, Liverpool je slavio protiv Fulhama 2:0, Chelsea je odigrao tek 0:0 protiv Evertona, a bez pobjednika je završio i susret Arsenal - Wolverhampton (1:1).

City je ovom pobjedom ponovo preuzeo vrh ljestvice, ali i produžio niz bez poraza ove sezone. U 12 kola Građani su upisali 10 pobjeda i dva remija. Bez poraza su i Liverpool koji ima dva boda manje, te Chelsea sa četiri boda minusa.

Pobjedu Cityju donijeli su David Silva (12), Sergio Aguero (48) i Ilkay Gündoğan (86), dok je pogodak za United postigao Anthony Martial u 58. minuti iz jedanaesterca.

Za Josea Mourinha bila je to 300. premierligaška utakmica i bez obzira na poraz rekorder je sa najvećim brojem pobjeda u prvih 300 utakmica. Portugalac je ostvario 189 pobjeda, Alex Ferguson 183, a Arsene Wenger 180.

Chelsea je produžio niz bez poraza na 12 utakmica, međutim Bluesi su odigrali tek 0:0 na Stamford Bridgeu protiv Evertona. Mateo Kovačić je igrao za domaći sastav do 82. minute.

Iznenađenje kola priredio je Wolverhampton koji je na gostovanju odigrao 1:1 protiv Arsenala koji je upisao i treći remi u nizu, a ako računamo i Europsku ligu četvrti remi u zadnjih pet susreta.

Gosti su poveli u 12. minuti golom Ivana Cavaleira, a Topnike je spasio Henrik Mkhitarjan u 86. minuti.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider