Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva gola Fodena

City tek u drugom poluvremenu slomio otpor hrabrog četvrtoligaša

Još se ne znaju svi četvrtfinalisti najstarijeg klupskog natjecanja na svijetu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Cityja mnogo teže od očekivanog izborili su prolazak u četvrtfinale engleskog FA Kupa, oni su u susretu osmine finala tek u drugom poluvremenu slomili otpor četvrtoligaša Newport Countyja za gostujuću 4:1 (0:0) pobjedu.

Do 88. minute bilo je 2:0 za City golovima Sanea (51) i Fodena (75), a onda je domaće navijače razveselio Amond (88) smanjivši na 2:1. Ipak, Foden (89) svojim drugim golom i Mahrez (90+4) u posljednjoj minuti sudačke nadoknade osigurali su uvjerljivu pobjedu favorita.

U subotu su prolazak u četvrtfinale izborili još i Brighton and Hove Albion te Millwall. Brighton je na svom terenu svladao Derby County sa 2:1 (2:0), dok je u susretu niželigaša drugoligaš Millwall kao gost svladao trećeligaša Wimbledon sa 1:0 (1:0).

Strijelci za Brighton bili su Knockaert (33) i Locadia (45+2), dok je za Derby smanjio Cole (81).

Prolazak Millwallu osigurao je Wallace (5) golom u samom otvaranju dvoboja.

Još u petak u četvrtfinale se plasirao Watford 1:0 pobjedom protiv Queens park Rangersa, u nedjelju su na rasporedu susreti Bristol City - Wolverhampton Wanderers, Doncaster Rovers - Crystal Palace i Swansea City - Brentford, dok će u ponedjeljak igrati Chelsea - Manchester United.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider