Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promašili penal

City na krilima Aguera gazi prema tituli, West Ham izgubio u dramatičnoj golijadi

Nije nedostajalo uzbuđenja u poslijepodnevnom programu 19. kola Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City je sa 4:0 svladao Bournemouth u 19. kolu Premierlige i učvrstio svoje vodstvo na ljestvici.

Igrač utakmice bio je Sergio Aguero koji je postigao prvi i treći gol za Građane, a strijelci su još bili i Raheem Sterling (asistirao mu Aguero) te Danilo, na dodavanje Sterlinga.

Nakon ove partije City ima 18 pobjeda i jedan remi, ukupno 55 golova uz nevjerojatnu gol-razliku 60:12. Premierliga je došla do svoje polovice sezone i još se ima za odigrati 19 utakmica, ali City toliko suvereno maršira prema naslovu prvaka da je teško uopće i pomisliti da bi ih netko mogao sustići.

To neće biti Chelsea koji je u prvoj utakmici subotnjeg programa odigrao 0:0 kod Evertona i sad kasni enormnih 16 bodova za Cityjem.

Vrlo važne pobjede u borbi za ostanak ostvarili su Brighton & Hove Albion (1:0 protiv Watforda) i Stoke City (3:1 protiv West Bromwich Albiona).

Pobjednika nije bilo na susretima Southampton - Huddersfield i Swansea - Crystal Palace, oba ta dvoboja završili su 1:1.

Najefikasnije je bilo u Londonu gdje je Newcastle kao gost s 3:2 svladao West Ham.

U ludoj utakmici poveli su domaćini preko Marka Arnautovića u šestoj minuti, ali brzo stiže izjednačenje (Henri Saivet). Početkom nastavka bivši igrač West Hama Mohamed Diame dovodi Svrake u vodstvo da bi tri minute kasnije bio dosuđen jedanaesterac za West Ham. Loptu je uzeo Andre Ayew, ali Rob Elliot brani njegov šut.

Pet minuta kasnije Christian Atsu povećava vodstvo gostiju, zatim u 69. Ayew ipak uspijeva matirati Elliota, ali rezultat se do kraja, unatoč velikom pritisku West Hama, nije mijenjao.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider