Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
45. trenerska sezona

Ćiro spašava Zadar: Moji igrači 'ginut će' na svakoj utakmici!

Miroslav Ćiro Blažević i službeno je predstavljen kao novi trener Zadra. U 80. godini života tako se Ćiro prihvatio vođenja svog sedmog hrvatskog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred Ćirom je, vjerovali ili ne, 45. trenerska sezona, a vitalnosti ne nedostaje. Baš kao i doza realnosti jer Ćiro nikome još ništa ne obećava.
"Ne postoji trener, osim šarlatana, koji može u nogometu nešto obećati. Ja mogu obećati jedan mukotrpan rad i da će u tom trenažnom procesu neki i otpast. Ostat će oni pravi", poručuje Ćiro.

Ćiro je odmah novim igračima objasnio svoju nogometnu filozofiju.
"Svaka utakmica je borba. Istina, viteška, ali ipak borba u kojoj strategija ima svoje mjesto i nadasve moralni i voljni momenat svakog aktera."

I nije dugo trebalo da izazove interes Zadrana već prije nekoliko dana.
"Vi dobro znate da je cijeli grad bio na nogama. Svi su pitali, a ja sam samo odgovara da nije aprilska šala, da je ozbiljna stvar, da gospodin Blažević dolazi u Zadar", kaže Josip Bajlo, direktor Zadra.

Zadar će tako biti sedmi Ćirin hrvatski klub, nakon Rijeke, Dinama čak u četiri navrata, Osijeka, Varteksa, Hajduka i Zagreba u dva mandata. A vodio je Ćiro čak pet reprezentacija: švicarsku, hrvatsku, iransku, BiH i kinesku U-23, te ukupno 12 inozemnih klubova - Nantes i PAOK su najistaknutiji.

A evo i poruke Zadrovim navijačima:
"Ja im obećavam jedno, to je jedino što im mogu obećat: da u svakoj utakmici ćete vidjet naše mladiće kako ginu. Tu nema šanse da bude drugačije", poručio je Ćiro.

A Zadar je nakon 7 kola predzadnji s 5 osvojenih bodova. Bit će to zanimljiv izazov za "trenera svih trenera".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider